Wiaan
23:35, 14 maj 2020
Witam serdecznie w moich Ogrodowych wariacjach...Jestem szczęśliwą posiadaczką niewielkiego ogrodu przydomowego bo działka to zaledwie 830m wraz z domem. Wprowadziliśmy się w 2016 roku na zimę więc do wiosny nic nie było zrobione. Planowałam, czytałam, rysowałam, ale wszystko to było mało. Zaczęłam od trawnika bo chciałam aby było zielono i jak już zaczęłam zabawę w ogrodnika to nie potrafię przestać, to jest moja wcześniej nie rozpoznana pasja Rozpoczęłam tę przygodę jak byłam zielona i nie lubiłam prac w ziemi. Jak zaczytałam się w Ogrodowisku, zakochałam się i uwielbiam każdą chwilę spędzać z moimi roślinkami, nawet chwasty wyrywam dla odprężenia. Jedynie co wiedziałam to , że chcę mieć ogródek z prostymi kształtami ale kompletnie nie wiedziałam od czego zacząć. Trafiłam tutaj i byłam w szoku, ze ludzie tak chętnie sobie pomagają, doradzają, szefowa Danusia przy ogromie pracy ma czas aby nam odpisywać, coś wspaniałego Nie miałam planu ani projektu ale nawet teraz się cieszę, bo ogromna radość dla mnie to tworzyć coś samemu i patrzeć jak wszystko pięknie rośnie. Przeczytanie sterty Waszych porad i wszelkie inspiracje, dziękuję Wam za to z całego serca... To co do tej pory zrobiliśmy razem z mężem to trawnik, rabaty dookoła działki i mam nadzieję, że nie przesadziliśmy z symetrią ale przy założeniu nowoczesnego minimalizmu tak miało być. Mam u siebie dorodne brzozy, orzecha, cisy, tuje szmaragdy, danica, aureospicata i aurea nana oraz trawy, wrzosy, świerki, lawendę, hortensje, trzmieliny, katalpy. Jest też sporo trawnika. Dalej jeszcze kombinuję, testuję, nie wszystko jeszcze jest skończone. Teraz mając swój wątek będzie mi łatwiej Was prosić o porady Załączam kilka zdjęć poglądowych moich wariacji.
Jutro zamieszczę jeszcze pozostałe nowości i inne części działki.
Tak było zanim się to wszystko zaczęło:
Jutro zamieszczę jeszcze pozostałe nowości i inne części działki.
Tak było zanim się to wszystko zaczęło: