Wiaan
12:31, 05 maj 2020

Dzień dobry, proszę o podpowiedź jak zagospodarować rabatę ze zdjęcia w ciągu z tujami. Tutaj na skraju kamieni rosnę wrzośce i myślałam o małym wrzosowisku urozmaiconym tak aby po podcięciu wrzośców było ciekawie. Drugie zdjęcie pokazuje jak wyglądają nasadzenia sąsiadujące - raczej iglaście z domieszką bukszpanów, hakone i magnolii.
Szerokość wraz z rosnącymi tujami to 2,2m a dł.10 m i będzie tutaj kora. Myślę o hortensjach limelight i trawach podsadzonych w nogach kulami w ciągu i wkomponowaniu wrzosowiska, ale jak to ładnie połączyć. Lubię nowoczesny minimalizm i aby nie było pstrokato
Na końcu rabaty przy domku rosną rozplenice i aurea nana jak na zdj. z lata. Tam, nawet zaczęłam kombinować z hortką ale teraz poszerzyłam rabatę i chcę to dokończyć. Może jakieś 3 małe drzewka albo jedno większe. Wystawa słoneczna, ściana jest od północy więc słonka dużo. Liczę na Was 
Szerokość wraz z rosnącymi tujami to 2,2m a dł.10 m i będzie tutaj kora. Myślę o hortensjach limelight i trawach podsadzonych w nogach kulami w ciągu i wkomponowaniu wrzosowiska, ale jak to ładnie połączyć. Lubię nowoczesny minimalizm i aby nie było pstrokato