Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 19:06, 17 kwi 2016

Aniu ja również byłem zachwycony żurawką Buttered Rum, ale podejrzewam, że padła definitywnie bo już w zeszłym toku ledwo się u mnie zebrała.

Powiem, że ogólnie mam kryzys ogrodowy bo mam dużo strat w ogrodzie, samych żurawek będzie około setki, liliowce, pół skalniaka wygniło, rozchodniki, kilka jeżówek.
Najgorsze jest to, że rabaty były podporządkowane żurawkom i teraz połowa rabat nadaje się do przeróbki, a ja mam zwyczajnie dość tego. W przedogródku dlatego na pewno żurawek już nie będzie bo miały być. Będę musiał z nich zrezygnować powoli i ewentualnie zastąpić nowymi w kilku miejscach w przyszłym roku.
Pomijam moje jesienne rewolucje, które okazały się wielką porażką, bo o ile wszystko ruszy to jakoś to powinno wyglądać, ale do końca maja rabata będzie świecić pustką.
Zana 22:23, 17 kwi 2016

No to mnie nie pocieszyłeś. Nic to, jeszcze trochę poczekam, dam im szansę, ale szkoda bardzo, że one takie delikatne bo były naprawdę bardzo ładne. Na kryzys spowodowany stratami musimy pamiętać o jednym z punktów dekalogu Danusi - nie ma się co martwić, jest miejsce na coś nowego. Wiem, że serce boli i nerw podwyższony, bo człowiek chciałby żeby rosło, pięknie wyglądało i żebyśmy mogli tylko dopieszczać a nie ciągle uzupełniać, naprawiać, poprawiać. Poprawy nastroju życzę
malkul 22:26, 17 kwi 2016

Orliki wygladają cudnniiiiieeeeee

ps. zasmucił mnie twój smutek
Luki 23:10, 17 kwi 2016

Gosiu i tak właśnie z wszystkim tutaj orliki piękne i zdrowe, kawałek dalej wygniły i całość się posypała bo miały wypełnić luki między buksami i tak na każdym kroku dziury. Spacerowałem dzisiaj i załamywałem ręce na każdym kroku. Hostowisko całe wymagałoby przekopania bo zarosło bzem od sąsiada i tak jakoś cały czas coś źle. Ogólne fatum nade mną wisi od miesięcy

By nie było zbyt pesymistycznie to kilka fotek z sesjo spaceru, będzie zmiana plakatów, więc teraz muszę wybrać kilka ze 200 zdjęć do wydruku

Plakaty mają być czarno białe więc i takie zdjęcia dzisiaj
Bogdzia 23:12, 17 kwi 2016

Swoje roślinki obejrzałam , dzieki za zdjecie. Piekne , cieszę sie bardzo tylko M nic nie wie że znów kupowałam
Ludwika 10:59, 18 kwi 2016

Współczuję strat, najgorzej jak pociągają za sobą nie tylko zmianę rośliny ale i koncepcji ergo kupe nowej roboty...

Zdjęcia ze spaceru fajne, sama mam takiego modela i wiem jak trudno czasem jest go złapać w kadr Czym fotografujesz?
lojalna_ 11:37, 18 kwi 2016

piwonie juz na starcie by zakwitnąć orliki mam musze je rozsadzić
lojalna_ 11:39, 18 kwi 2016

Luki napisał(a)
Gosiu i tak właśnie z wszystkim tutaj orliki piękne i zdrowe, kawałek dalej wygniły i całość się posypała bo miały wypełnić luki między buksami i tak na każdym kroku dziury. Spacerowałem dzisiaj i załamywałem ręce na każdym kroku. Hostowisko całe wymagałoby przekopania bo zarosło bzem od sąsiada i tak jakoś cały czas coś źle. Ogólne fatum nade mną wisi od miesięcy

By nie było zbyt pesymistycznie to kilka fotek z sesjo spaceru, będzie zmiana plakatów, więc teraz muszę wybrać kilka ze 200 zdjęć do wydruku

Model wyjątkowo posłuszny dzisiaj był

Swietny model i fotograf (
Luki 15:07, 18 kwi 2016

Bogdziu a czy zawsze musi wiedzieć

Ludwiko jak się człowiek prześpi z problemem często coś wymyśli i tak zaczynam wprowadzać pewny plan, który powstał jakiś czas temu chociaż straty nadal mnie irytują bo czasu mam mało.
Aparat to Sony a65 z obiektywem kitowym.

Jolu całe w pąkaćh, ale jeszcze niech się nie śpieszą, model ostatnio bardzo grzeczny przed obiektywem.

Wracam sadzić liliowce i lilie, cała masa.
malgorzata_s... 15:13, 18 kwi 2016

sesja świetna ale wiesz że ja Twoje fotki zawsze podziwiam.
Nie wiem czemu żurawki Ci padły. Moje po zimie nie wyglądały rewelacyjnie ale teraz już znowu są ładne. Część odmładzam i nadal je uwielbiam
Głowa do góry chłopaku, wiosna jest i będzie dobrze