Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :) » Edycja postu

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 18:43, 26 kwi 2015

Izo

Agato niestety nie znam takiej szkółki u nas. Jak chce się większe okazy w dobrej cenie trzeba się niestety wybrać na południe województwa gdzie jest mnóstwo szkółek, ale wtedy pojawia się problem z transportem. Zapytaj u Kulasa w Cz-wi jakie są w stanie sprowadzić i w jakiej cenie bo wiem, że u nich istnieje taka możliwość

Iwonko mała poprawka kolejnego sprzedawcy, który wciska lilie 'drzewiaste' nie ma takich są to lilie Orienpet i jet to grupa lili tak samo jak Azjatyckie i Orientalne, a charakteryzują się sporą wysokością i ilością kwiatów przekraczających czasem 40

Na twoje pytanie odpowiem zdjęciem

To wszystko rośnie na bardzo piaszczystej/przepuszczalnej glebie pod południową ścianą budynku(w szczególności lilie) podlewane są raz dziennie. Oczywiście kiedyś rozsypany był tu kompost i są nawożone
Luki 18:49, 26 kwi 2015

Doczekałem się deszczu, na początku pokropiło przez 10 minut, ale przed chwilą skończyła się pół godzinna ulewa. Gęstych krzewów na pewno dokładnie nie podlało, ale reszta dostała solidną dawkę wody

W przerwie między deszczykiem wyskoczyłem na zdjęcia i taki mokry ogród o wiele bardziej mi się podoba wiosną

Luki 18:51, 26 kwi 2015

Exotic Emperoro to nie jest....

Uwielbiam tą trzmielinę

Luki 18:57, 26 kwi 2015

Graby startują

Niektóe żurawki wyglądają wzorowo, ale tylko niektóre...

Modrzew BLue Dwarf jest ze mną ostatni sezon, wygląda okropnie zamieni się z magnolią Old Port oczywiście nie będzie tak blisko domu
bozga 19:13, 26 kwi 2015

Po pierwsze gratulacje a po drugie skąd ten deszcz? Ja od wczoraj wypatruję i ani widu ani słychu, trawnik kosiłam w tumanach kurzu
Lukasz2013 19:18, 26 kwi 2015

Pięknie po deszczu. U nas troche pokropiło, ale stanowczo za mało. Cały tydzień ma padać a w piątek planuje przyjęcie dla Alutka na 5 urodziny. Miało być w ogrodzie ale pewnie się nie uda
malgorzata_s... 19:19, 26 kwi 2015

Deszcz wydobywa cudne wiosenne koloryFotki śliczne
Pawlus 19:50, 26 kwi 2015

Piękna soczysta wiosna. Zazdroszczę deszczu, u mnie pustynia...
Katkak 20:02, 26 kwi 2015

No proszę, u mnie właśnie zaczyna kropić i nie wykluczone, że może coś zagrzmi. Hmmm, pewnie Cię nie zaskoczę jak powiem, że pięknie u Ciebie . Ale te szafirkowe obwódki są wyjątkowo urocze . Miłego wieczorku .
Agatan24 20:08, 26 kwi 2015

Ja tez wole ogród po deszczu kolory sa ładniejsze
Łukasz a dasz mi namiary na ta szkółkę w Częstochowie.
A co do południa woj. to jakie miejscowości masz na myśli, i masz jakieś konkretne szkółki.