Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :) » Edycja postu

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

leon60 07:53, 07 maj 2015

nowa rabata już zachwyca !
Luki 09:12, 07 maj 2015

Agato z nową bylinówką na prawdziwy busz czekam do przyszłego roku, w tym zapewne zobaczę, które kolory mi zgrzytają i nie pasują. Zakładam, że za miesiąc mocno się zmieni

Ewo nowa rabatka strasznie mnie cieszy, a najlepsze jest to, że jeszcze jest nieobsadzona do końca i nawet mogę sobie kupić coś niekontrolowanego
Najważniejsze, aby tło dobrze rosło czyli moje biedne poobgryzane graby.

Jolu u mnie Rh grymasiły na samym początku, troszkę chorowały, miały plamki, od 3 lat mają ładne przyrosty zdrowe liście, ale kiepsko kwitły. Teraz już wiem, że moja gleba bardzo im odpowiada, ale muszę dostarczyć składników na zawiązywanie kwiatów bo tego im brakowało

Alka nie mam takiego komfortu z balkonem, musiałbym po dachach skakać Za to u siostry cały ogród można zobaczyć z góry... tylko ogrodu brakuje

Kasiu muszę się jeszcze dzisiaj napatrzeć bo to zjawisko trwa bardzo krótko

Olu było by lepiej gdybym miał ładne hortensje i lilie, z którymi zawaliłem
omelka1 19:19, 07 maj 2015

Nowa rabata jeszcze nieskończona a już jest co podziwiać.Nie lubię nornic a raczej ich działalności więc gratuluję wygranej bitwy.
butterfly 19:47, 07 maj 2015

Jaka świetna ta jabłonka !!!
Zdjęcia soczyste po deszczu - podglądam bylinówke bo mnie czeka taka ukladanka w niedługim czasie...
tusiawka 22:41, 07 maj 2015

Jabłoń mnie też zachwyciła.
Nowa rabata całkiem spora wyszła, będzie co podziwiać latem.
Luki 23:08, 07 maj 2015

Agato po konsultacjach okazje się, że miałem karczownika, dlatego tak chętnie podjadał graby liliowce i jabłoń, nie zmienia to faktu bo to też szkodnik i nawet gorszy. Ciekawe jak się u mnie znalazł bo do tej pory nikt nie miał w okolicy problemu z takim szkodnikiem. Rabaty sam jestem ciekaw

Beato jabłonka ma swoje pięć minut wiosną i jesienią, pomyśleć, że kiedyś chcieliśmy ją wyciąć, teraz przypiąłbym się do niej łańcuchami w obronie
Zobaczymy co mi wyjdzie z tą rabatą zapewne za miesiąc już się bardziej wypełni.

Marto jabłonka ma podobno już swoje lata, co najmniej 40 już rośnie, więc trzeba dbać o taki okaz Już nie mogę się doczekać jak byliny przekroczą granice 40cm wysokości, oczywiście nie wszystkie

Padam na twarz i nie mogę patrzeć już na grabie, haczki, łopatę itd, a to dopiero początek zabawy. Jutro wywrotka ziemi do rozplantowania, następnie po negocjacjach jakieś 130 mb granitu do ułożenia... lista jest prac jest baaaardzo długa
Luki 23:00, 08 maj 2015

Lawenda posadzona, miskanty Ml w końcu wkopane i róże na samym końcu. Trawnik skoszony. Dawno nie miałem tak pracowitego tygodnia.
Na reklamację róży w połowie złamanej otrzymałem przeprosiny i zapewnienie, że dzięki temu się zagęści... pozostawię bez komentarza.

Jutro targi ogrodnicze w Częstochowie, koniecznie muszę sobie zrobić listę tylko tego co mam szukać, będzie się trzeba mocno trzymać listy zakupów bo takie miejsca są niebezpieczne
wojtas2101 23:15, 08 maj 2015

Ja też jutro będę na targach, ale pewnie z samego rana bo później do roboty muszę jechać. .....
Luki 23:21, 08 maj 2015

Ja również wybieram się z samego rana gdzieś po 9
wojtas2101 23:29, 08 maj 2015

Luki napisał(a)
Ja również wybieram się z samego rana gdzieś po 9

No to do jutra, będę się oglądał.