Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :) » Edycja postu

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 21:57, 17 maj 2015

Zapomniałem grać zdjęcia z wczoraj

Rio dla Agaty, ma cudowny kolor, taki czyściutki

Honey Rose

Redstone Falls mnie zaskoczyła w tym roku, jest ogromna i to z mojej zesłorocznej sadzonki.

Luki 22:03, 17 maj 2015

Fire Frost jest cudna

Niestety dużo żurawek w tym roku mi pogniło, głównie moich sadzonek i zbyt późno podzielonych, ale na szczęście udało się wyhodować dobre zastępstwo

Czosnki za wysokie urosły, a liście jednak mnie zaczęły denerwować, jutro obetnę Niestety jeden czosnek złamany przez chrześniaka... to ten czas kiedy próbuje postawić na swoim, a ja jestem twardy... niestety byłem wolniejszy w tym przypadku

Robi się kolorowy busz
Luki 22:11, 17 maj 2015

Jeden osobnik z serii 'igalczkowa porażka'

Na rabacie okropnie wysiały się chwasty i większość niestety z powodu kompostu, nawet rukola się wysiała
Bukszpany po obcięciu niestety wyszły na krzywo posadzone, ale teraz ich nie ruszam bo mogłyby tego nie przeżyć, jesienią się poprawi, lub wiosną
Teraz bida, ale w przyszłym roku będzie busz.

Już za chwilkę za momencik

Imienniczka 22:17, 17 maj 2015

Pięknie u Ciebie
Pawlus 22:23, 17 maj 2015

Cudnie i kolorowo u Ciebie Swoim czosnkom już dawno liście obciąłem na krótko i kwitną w najlepsze.
Jestem ciekaw gdzie wylądowały funkie? Swoje też przesadziłem nad staw pod śliwę.
Madzenka 22:37, 17 maj 2015

Ufff dzieki, bo przesadzałam wczoraj
Kasik 23:03, 17 maj 2015

Łukasz - dlaczego iglaczkowa porażka? nie rozumiem. U Ciebie żurawki zawsze piękne i powiem Ci, że moje po rozdzieleniu kulały prawie przez całe lato, a dzisiaj poszły i dorównują tym selekcjonowanym.
Piekny ogród i zdjęcia jak zwykle - soczyste i w super jakości.

Luki 23:28, 17 maj 2015

Mirko dziękuje

Paweł do tej pory zasychające końcówki mi nie przeszkadzały, ale doszły do takiego momentu, że wszystko co wystaje ponad turzyce jest suche i paskudnie wygląda.
Hosty dołączyły do innyh host na hostowisku, troszkę jednak ucierpiały zaraz po posadzeniu przez przymrozek, Twoje miały już wielkie kły, gdy moje dopiero ruszały. Oczywiście żadnych strat nie ma tylko pierwsze liście były troszkę zdeformowane, teraz zaczynają się już pokazywać normalne

Marzenko ja jeszcze jutro muszę 3 przesadzić

Kasiu pod koniec 2012 i na początku 2013 kupiłem w sumie 14 miniaturowych iglaków i na dodatek każdy inny. Myślałem, że pomysł takich nasadzeń jest fajny jednak okazał się wielką klapą, a wydałem na nie swoje oszczędności to szkoda mi się ich pozbyć, a chętnych też nie było. Teraz walają się wszędzie i mi przeszkadzają, 4 nadal stoją w doniczkach i czekają na zbawienie
Ja nie potrafię wytłumaczyć dlaczego raz żurawki ładnie się podzielą, a raz są okropne. W tym roku jakieś 30%podzielonych jest kiepska, ale na szczęście jest też mnóstwo takich, które mnie nawet zaskoczyły
bdan 07:58, 18 maj 2015

Łukasz zazdroszczę, że Ci tak łajnie podział żurawek wychodzi. Powiedz proszę, czy po podzieleniu należy ilość listków oggraniczyć i je poobcinać. Ile ich tak powinno się zostawić?

A zawody z chrześniakiem, które przegrałeś, to chętnie bym zobaczyła
Luki 08:30, 18 maj 2015

Danusiu z tymi żurawkami to nie do końca bo mnóstwo stoi w doniczkach i jest na prawdę marna i czasem te odmiany, które zawsze dobrze reagowały na dzielenie... w tej kwestii to dla mnie już loteria.
Po podziale najlepiej zostawić maksymalnie 3-4 listki te najmniejsze wyrastające ze środka. Oczywiście teraz nie polecam podziału żurawek, ale jeżeli jest taka konieczność to najlepiej do doniczek i postawić gdzieś do cienia, dbać o wilgoć w doniczkach jak po 4-6 tygodniach będą ukorzenione.

Nadal ubolewam nad złamanym czosnkiem... będzie trzeba karnego jeżyka na dzień dziecka sprawić bo łobuz się sprytny robi, a babcie za szybko ulegają.