Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :) » Edycja postu

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

popcorn 09:27, 22 maj 2015

Zaglądam, pozdrawiam! do jutra!
Luki 10:34, 22 maj 2015

Danusiu Chrześniak na razie grzeczny i przeprosił wujka za kwiatek
U mnie jest definitywny zakaz wstępu na rabaty i tylko pieski czasem szkody robią, wiosną zawsze w przedogródku stawiam płotek bo zawsze połamały lilie.
Co do złamanej lilii to zazwyczaj taka cebula wyrośnie w przyszłym roku, ewentualnie wypuści więcej mniejszych roślinek, z których po jakimś czasie będą pełno wartościowe cebule. Na razie nie ma co spisywać lilii na straty, rzadko się zdarza, żeby się zmarnowała

Karolino również pozdrawiam
jankosia 10:35, 22 maj 2015

Łukasz, przywieźć ci do Bogdzi kocimiętkę? Pisałeś u niej na wątku że chcesz kupić. Czy jakiejś specjalnej odmianowej szukasz? Bo ja mam jakąś nn, ale ładną
Luki 10:51, 22 maj 2015

Moniko bardzo chętnie skorzystam, ja takiej zwykłej szukam Oczywiście pisz jak chcesz coś ode mnie Bardzo dziękuje za propozycje.
popcorn 10:52, 22 maj 2015

To i ja Ci przywiozę kępę, mam inna niż Monika
jankosia 10:56, 22 maj 2015

No to wykopię z rana I tak, Karolina ma inną bo też od niej skubnęłam Obie ładne, moja jakby sztywniejsza. W zamian pomożesz mi zidentyfikować moją żurawkę, która ma pewnie ze czterdzieści lat
popcorn 12:17, 22 maj 2015

Lukasz, a jak sie nazywa ta pomaranczowa zurawka tutaj? chyba takiej nie mam, a ladny kolor, swiecacy

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/85/854597/original.JPG
Katkak 12:20, 22 maj 2015

Łukaszek to ja zostawiam już kwiatucha i gratulacje na 6 stówę, żeby nie przegapić I przypominam, że obiecałeś, że mnie odwiedzisz .
Katkak 22:08, 22 maj 2015

Łukasz mnie też się buk tricolor nie zmieści, choć podoba mi się ogromnie. Ale jest alternatywa - widziałam w jednej z pobliskich szkółek takiego buczka szczepionego na pniu - rewelacja . Kosztował 90 zł. Uciułam sobie na niego i kupię, bo takiego upchnę bez problemu .
Luki 22:18, 22 maj 2015

Karolino biorę a żurawka to Caramel, już przygotowana bo została mi akurat ostatnia sadzonka z zeszłorocznego dzielenia

Moniko bardzo dziękuje Z tą żurawką to nie wiem czy podołam, zapewne jakaś botaniczna odmiana, a takich na oczy nigdy nie widziałem, ale najwyżej wiem gdzie szukać to się zidentyfikuje

Kasiu ja tam miejsce na jednego buczka mam bo robię w drugiej części ogrodu jesienią drobną rewolucje, wywalam wierzbę Iwe bo jest brzydka i w jej miejsce powędruje jakiś buczek musi być już większy, ale nie taki jak dzisiaj widziałem bo poszedłbym z torbami pod most
Najgorsze, że widziałem też dzisiaj moje wymarzone brzozy pożyteczne, przywieźli cudowne wielkie okazy... jak mi szkoda, że nie nadają się na gęstą bylinową rabatę, cóż mam swoje Nigry i mam nadzieję, że pewnym zabiegiem ich nie uśmierciłem, ale pochwalę się dopiero jak będzie sukces