Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :) » Edycja postu

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

mateuszmichn 15:23, 20 cze 2015

Luki napisał(a)
Jak wykulkowałem buksa i zobaczyłem to wygryzienie to od razu nasunął mi się pomysł dorysowania na zdjęciu oczu

Mateusz kwestia rozróżniania roślin mocno pędzonych od tych, które są prawidłowo produkowane, najbardziej można zauważyć to pod koniec sezonu. Piękne soczyście zielone rośliny na pewno dobrze się nie przyjmą i nie przezimują, ale niestety często kupujemy oczami i sam często się na tym łapie

Deszcz się rozpadał to zapodam zdjęcia bo zapomnę

Święta racja co do wyboru roślin. A jeśli chodzi o rabaty no to cudo po prostu, kurde nie chcesz u mnie podziałać trochę? Xd zainspirowałem się twoimi cięciami i dzisiaj sam zacząłem działać. Później wrzucę fotki z moich działań więc zapraszam wieczorem do oglądania, szału nie będzie ale zawsze coś
Krys 15:45, 20 cze 2015

Łukasz szacun rabaty powalaja,bukszpany mistrzostwo a jak nazywa sie ta żółta trawa i czy zurawka Electric Lime nie przypala slonce ?
leon60 22:17, 20 cze 2015

Kolorowo, gęsto, pięknie
Katkak 22:37, 20 cze 2015

Łukaszek jak Ty to robisz, że te kulki bukszpanowe są tak perfekcyjnie przystrzyżone? Czym je tniesz? Nawet listeczuszek nie wystaje, wow .Ten ślimak wygląda czadowo
Pola 11:18, 21 cze 2015

O rany, jak tu pięknie wszystko wzorowo przycięte.....żurawki wymiatają, cudne fotki
Kasik 11:53, 21 cze 2015

Ja się pytam - czym Ty karmisz te swoje kwiaciory. No cudny masz ten busz. Pieknie i zdrowo - te kolory - dla mnie bomba.

Powiedz czym tniesz buksiki- ja mam elektryczną maszynkę, a ona trochę szarpie. Kasia mówi mi, że nożycami- pewnie ma rację.

Te mocno niebieskie roślinki posadzone w plamy to co, bo widzę szałwię, ale chyba coś jeszcze.
Luki 13:07, 21 cze 2015

Mateusz obecnie mój ogród nie do końca skończony, a kilka zmian jeszcze będzie no i jestem w trakcie zakładania drugiego ale dłuuugo to potrwa.

Krysiu trawka to Hakonechloa Aureola, a żurawka to nie Electric Lime tylko żuraweczka Fire Frost, w zeszłym roku nic się nie przypalała (rośnie w półcieniu) w tym roku ostatnie upały spaliły kilka listków, ale po oberwaniu śladów nie ma jednak na pełne słońce się nie nadaje. Jeżeli chodzi o ELectric Lime to kiepska i słaba odmiana na słońce się nie nadaje, ja swoją wyrzuciłem bo nie miałem do niej cierpliwości

Olu nie ma gdzie nogi postawić na rabatach

Kasiu no jakoś tak wychodzi a tnę dużymi nożycami szpalerowymi, mam też takie mniejsze niby specjalnie do bukszpanów, ale trzeba się więcej namachać i tylko ewentualne poprawki nimi robię

Jolu bardzo mi miło

Kasik kwaiciory mają kiepską glebę, ale dostały w tym roku już trzy razy florowit, jeszcze raz dostaną i na ten rok wystarczy, ale to na początku lipca
Mam akumulatorowe nozyce, ale obcinałem tylko końcówką do trawy, ta nie strzępiła, ale mimo wszystko teraz już tnę tylko nożycami szpalerowymi, jest mi najwygoniej
Niebieskie roślinki to szałwia, kocimiętka i wysokie to ostróżki.

Dzisiaj co chwilę oberwanie chmury, nawet dobrze bo nie ma czasu na spacerowanie po ogrodzie, żałuję tylko, że nie rozsypałem wczoraj nawozu na trawę, rozpuściłby się dzisiaj idealnie.
mateuszmichn 13:23, 21 cze 2015

Luki napisał(a)
Mateusz obecnie mój ogród nie do końca skończony, a kilka zmian jeszcze będzie no i jestem w trakcie zakładania drugiego ale dłuuugo to potrwa.

Trzymam kciuki za drugi ogród, musisz go nam pokazać. Moim zdaniem to ogrodu chyba nie da się nigdy skończyć, bo zawsze chce się coś zmieniać
malgorzata_s... 13:34, 21 cze 2015

Ale Fajnie się ślimolek wpasował Florowit chyba zakupię bo też chcę mieć takie wypaśne roślinki
Donia72 17:01, 21 cze 2015

Łukasz, bardzo fajny masz ogród U mnie kocimiętka też szaleje, zarosła mi dzwonek Ciachnęłam ją na krótko, jak padnie to trudno A do żurawek to chyba nie mam ręki Jakoś słabo rosną mi na rabatach, tak jakoś płytko siedzą w ziemi, a robali nie ma, bo sprawdzałam.