Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Loczka

Ogród Loczka

Luki 21:02, 24 sie 2015

Łukasz szczerze mówiąc to bardziej mi ta trawa wygląda na odmianę Cosmopolitan lub Cabaret o ile to nie jest Arundo, mniejsza o to wszystkie są ładne, jednak te po brzegach troszkę bym rozsunął od olbrzymusa Giganteusa
W przyszły roku jak trawy podrosną polecam położyć się w ciszy patrzeć na błękitne niebi i szumiące trawy, nie ma nic lepszego i odprężającego, całość psuje tylko poprzeczka z huśtawki Będziesz z tego zadowolony.
Cały czas zaglądam, ale ostatnio małomówny się zrobiłem
Lukasz2013 21:07, 24 sie 2015

Luki napisał(a)
Łukasz szczerze mówiąc to bardziej mi ta trawa wygląda na odmianę Cosmopolitan lub Cabaret o ile to nie jest Arundo, mniejsza o to wszystkie są ładne, jednak te po brzegach troszkę bym rozsunął od olbrzymusa Giganteusa
W przyszły roku jak trawy podrosną polecam położyć się w ciszy patrzeć na błękitne niebi i szumiące trawy, nie ma nic lepszego i odprężającego, całość psuje tylko poprzeczka z huśtawki Będziesz z tego zadowolony.
Cały czas zaglądam, ale ostatnio małomówny się zrobiłem

Hej. Dzięki że wpadłeś Luki. Ta mniejsza właśnie nie jestem pewien co do nazwy bo w szkółce też do końca nie wiedzieli może masz rację. No huśtawka trochę przeszkadza, ale ona czasami będzie zastąpiona hamakiem więc będzie lepszy efekt. Dlatego wybrałem wysokie trawy by było zza niej coś widać. Ale ogólnie fajnie?
Karol99 21:10, 24 sie 2015

Lukasz2013 napisał(a)
A tak wygląda nowość. Trawki plus hibiskus na pniu

Już sobie wyobrażam jak te trawki się rozrosną, super będzie.
Katkak 21:12, 24 sie 2015

Łukasz te trawy za huśtawką super pomysł. Tylko na Twoim miejscu miskanty olbrzymie posadziłabym w jakichś dużych pojemnikach bez dna. Takie wiesz, całkiem wkopane w ziemię. Chodzi o to, że one są dość ekspansywne. Wiem co mówię, bo mam dwa i powoli zaczynają się rządzić na rabacie i wiosną będziemy musieli im jakieś ograniczniki wymyślić, o ile jeszcze się da. Zobacz, ja moje sadziłam w październiku 2013, takie chudziny, że chyba ze 3 źdźbła miały. A teraz chwila moment i połknie tą hortkę.

Lukasz2013 21:12, 24 sie 2015

Karol99 napisał(a)

Już sobie wyobrażam jak te trawki się rozrosną, super będzie.

Dzięki Karol. Też nie mogę się doczekać
Lukasz2013 21:14, 24 sie 2015

Katkak napisał(a)
Łukasz te trawy za huśtawką super pomysł. Tylko na Twoim miejscu miskanty olbrzymie posadziłabym w jakichś dużych pojemnikach bez dna. Takie wiesz, całkiem wkopane w ziemię. Chodzi o to, że one są dość ekspansywne. Wiem co mówię, bo mam dwa i powoli zaczynają się rządzić na rabacie i wiosną będziemy musieli im jakieś ograniczniki wymyślić, o ile jeszcze się da. Zobacz, ja moje sadziłam w październiku 2013, takie chudziny, że chyba ze 3 źdźbła miały. A teraz chwila moment i połknie tą hortkę.

Hejka. No przeszło mi przez myśl je ograniczyć. Piękniaste są u Ciebie. Będe je przycinał jakby co.
Katkak 21:18, 24 sie 2015

Łukasz zrób jeszcze gdzieś miejsce na Zebrinusa, cudny jest i fajny kolorek wprowadza . No i miskanty Morning Lighdt też moim zdaniem must have .
Lukasz2013 21:20, 24 sie 2015

Katkak napisał(a)
Łukasz zrób jeszcze gdzieś miejsce na Zebrinusa, cudny jest i fajny kolorek wprowadza . No i miskanty Morning Lighdt też moim zdaniem must have .

Zebrinusa mam przy oczku
O tutaj :
malgorzata_s... 21:40, 24 sie 2015

Szum traw to jest to Jeśli giganteusa posadziłeś to przypomnijmy sobie jaki jest u Kapiasa w zakątku ciszy. Chyba faktycznie za blisko jeden od drugiego. No ale zawsze można rozsadzić. Fajne tło zrobiły.
Lukasz2013 21:43, 24 sie 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Szum traw to jest to Jeśli giganteusa posadziłeś to przypomnijmy sobie jaki jest u Kapiasa w zakątku ciszy. Chyba faktycznie za blisko jeden od drugiego. No ale zawsze można rozsadzić. Fajne tło zrobiły.

No giganteus jest. E tam będę ciął i przesadzał jakby co. Bardzo jestem zadowolony z tej nowości. Dzięki, że wpadłaś. Ps. Jak tam remont?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies