Madzenka
17:29, 31 sie 2014

Mam pytanko. Zamówiłam na pożna jesień dużo roż. Róże będą posadzone w szplaerze w trzech łukach - półkolach. Jak wiemy nóżki róż nie nakeżą do najbardziej urodziwych. Zastanawiam się co posadzić przed różami. Oczywiscie wybór padł na trawy. Mam około 5 rozplenic miniturowych z tendencją do srednich. Zastanawiam się jakie jeszcze kombinajce róże + trawy doradzacie?
Na tej rabcie już są carex morrowi, lawenda, kostrzewa sina i na końcu duże rozplenice. Dlatego pomyślalam o rozpleniach miniturowych. Jesli wystarczy miejsca w plecach będą jeszcze miskanty gracillimus, ktore na razie trzymam w doniczkach.
Mam też seslerię w przechowalniku..
Dla przypomnienia w plecach będą purpurowe buki i na środku naprzemiennie parasole z wiśni kiku-shidare...
Na tej rabcie już są carex morrowi, lawenda, kostrzewa sina i na końcu duże rozplenice. Dlatego pomyślalam o rozpleniach miniturowych. Jesli wystarczy miejsca w plecach będą jeszcze miskanty gracillimus, ktore na razie trzymam w doniczkach.
Mam też seslerię w przechowalniku..
Dla przypomnienia w plecach będą purpurowe buki i na środku naprzemiennie parasole z wiśni kiku-shidare...