Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Agnieszka_B 20:57, 04 wrz 2013

Marzenko twoj ogród jest niemożliwy Fantastico !
Madzenka 21:02, 04 wrz 2013

Zdjęcia dla Bogdzi mojego rh.... love song vel percy...
Wiekoszość pozwijanych liści już wycięłam, od dołu ma zdrowe a góra niemal cała do wycięcia...bo nie dość, ze pozwijany to zżółkł i zgubił liście oraz wygryzły go opuchlaki... Został posadzony wyżej aby korzenie nie stały w wodzie może uda się go uratować... jeśli nie to wiosną pójdzie do przechowalni a w to miejsce kupię nowego.

Madzenka 21:03, 04 wrz 2013

Agnieszka_B napisał(a)
Te carexy mocno na szerokość się rozrastaja z tego co widze. Musze to uwzględnić u siebie , bo znowu pojade po bandzie i naćpam.

Mnie to nie martwi, tak mi się podobają, że zamierzam wiosną porobić z nich sadzonki w innych miejscach
Madzenka 21:05, 04 wrz 2013

grazyna napisał(a)
Marzenko, podejrzewam, że chyba się tu nie wpisywałam, ale z zapartym tchem czytałam o rozpoczętej walce
z darmozjadami opuchlakami. Mam też ten problem. I podobnie walczę o rh, azalie, wiele bylin zmuszona byłam wiosną wyrzucić, w korzeniach larwa na larwie, ale o resztę roślin walczę. Z tym, że teraz szaleje u mnie stado nornic i chyba kret powrócił, może trochę tych potworków zjedzą

Pozdrawiam i dołączam do armii walczących

Z jednej strony chyba warto się cieszyć z kreta bo to naturalny wróg larw a z drugiej strony nie wiem czy na opuchlaki jest jednak cokolwiek skutecznego. Przegapiła moment wieczornych oprysków chrabąszczy aby się nie rozmnożyły... trzeba będzie mocno działać od wiosny. Jeszcze przy sadzeniu cebulowych muszę je pomordować.
Madzenka 21:06, 04 wrz 2013

Agnieszka_B napisał(a)
Marzenko twoj ogród jest niemożliwy Fantastico !

Dziękuje. szkoda tylko że dni już coraz krótszy i czas na cieszenie się ogrodem już się kończy. Dlatego muszę podziałać jesienią z kulkami pod brzozą aby zima oczy również cieszyła zieleń bukszpanów.
Syla 21:06, 04 wrz 2013

trawa cudowna i ta zielona i ta zwiewna .... zaglądam ciągle i się zachwycam - rewelka !!!!!
makkasia 21:08, 04 wrz 2013

Dobry wieczór Marzenko, lawenda szaleje mnie zastanawia się
czy Twój M zasila jeszcze trawnik?. Masz taki dywan, ja mam chwaściory, i muszę trochę z nimi powalczyć, Największy problem mam z bluszczykiem kurdybankiem, nic na niego nie działa. wyrywam, pryskam, a on jest. Mus się przyzwyczaić
nieszka 21:11, 04 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)

Troszkę to miejsce dziś zmałpowałam... W sensie kulki z żurawkami i carexami
AgnieszkaW 21:13, 04 wrz 2013

W Twoim ogrodzie nie widać wcale nadchodzącej jesieni. Pięknie Marzenko jak zawsze u Ciebie. Buziaki
Kasiek 21:15, 04 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)

Z jednej strony chyba warto się cieszyć z kreta bo to naturalny wróg larw a z drugiej strony nie wiem czy na opuchlaki jest jednak cokolwiek skutecznego. Przegapiła moment wieczornych oprysków chrabąszczy aby się nie rozmnożyły... trzeba będzie mocno działać od wiosny. Jeszcze przy sadzeniu cebulowych muszę je pomordować.

Marzenko,caly czas jeszcze mozesz polewac i spryskiwac wywarem z wrotyczuJest susz w Polskich aptekach i sklepach zielarskich.Znajoma psika chrzaszcze zwyklym sprayem na muchy i inne,,odlotowe´´,i bardzo sobie chwali.Ostatnio prawie godzine rozmawialam ze specjalista od opuchlakow,macie go w Polsce