Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Margarete 10:21, 13 wrz 2013

Ojej ale tu gwarno u ciebie Mandżen... i jak smakowicie... chlebek domowy z masełkiem czosnkowym...mniam, mniam.
Dołaczam sie do dyskusji tulipanowo-czosnkowej. Melduje że ja do tej pory w ogóle nie miałam rabat w ogrodzie tylko sama trawe i krzewy wiec nie miałam cebulowych żadnych Teraz, ponieważ już rabate mam to kupiłam troche tulipanów krokusów , szafirków, i czosnków . Nie pamietam odmian ale mam opakowanie to sprawdze, na część czosnków i tulipanów jeszcze czekam bo zamawiałam w necie : tulipan Queensland (strzępiasty), tulipan Black Hero ( ciemny w kolorze), szafirek Valerie Finis( jasny, prwie biały bo miałam tylko niebieskie), czosnek Purple sensation i 3 szt czosnku Gladiator ( wysoki do 1 m ale drogi to chciałam tylko sprobować jak mu u mnie pójdzie...)
Juz sie nie mogę doczekać przyszłej wiosny...........i moich cebulowych..........chociaz póki co jeszcze sobie leżą grzecznie w koszyczkach w domu......
Magda70 10:32, 13 wrz 2013

Kindzia napisał(a)
Nie prawda...w gruncie też wielgachne rosną. Nawet gdzieś kiedyś pokazywałam mojego jedynaka w porównaniu z dłonią...dlatego teraz dokupiłam

Kindzia...to jaka to odmiana?? Bo rozumiem, że ten twój czosnek był większy niż dłoń?? dużo wiekszy??
ana_art 11:04, 13 wrz 2013

irena_milek napisał(a)

jak żółto pomarańczowe, to coś jak u mnie pod wisterią
do tych strzelistych, lilikształtnych co mamy obie, chcę dosadzić czarne pełne i odmianę późniejszą
u mnie też miksy fioletowo-biały, różowo-różowy, różowo-biały, żółto-biały, pomzrańczowo-fioletowy i też będę dosadzać pełne. A o jakiej odmianie mówisz późniejsza?
Milka 13:33, 13 wrz 2013

te co kwitną końcem maja i w czerwcu
Aniu u ciebie napisze jakie
ana_art 14:03, 13 wrz 2013

irena_milek napisał(a)
te co kwitną końcem maja i w czerwcu
Aniu u ciebie napisze jakie
Irenko niby Qeen of Nigt późny a u mnie drugi rok z rzędu kwitł od 10 maja stąd pytanie jakie to późne. W tym samym czasie kwitly też inne tulipany na tej rabacie. Najpóźniej kwitł u mnie ten pomarańczowy pełny sensual touch.
Kindzia 14:10, 13 wrz 2013

Magda70 napisał(a)

Kindzia...to jaka to odmiana?? Bo rozumiem, że ten twój czosnek był większy niż dłoń?? dużo wiekszy??

Postaram się go poszukać, tego zdjęcia znaczy się. To ta sama odmiana, którą teraz dokupiłam...cholewcia, nie pamiętam teraz...ale wcześniej trochę u Marzenki meldowałam, co mi właśnie z cebul dotarło...to ta właśnie.
16:48, 13 wrz 2013
do wątku o czarnych tulipanach

gdzies już czytałam ze Marzenka nie lubi papuzich tulipanów lub nie kupuje takich

ale ja mimo wszystko zakupiłam black parrot....tej wiosny już u mnie kwitła Qeen of Nigt i bardzo mi sie podobała

ciekawe czy kwitnąć będą w jedym terminie?

bozka 17:28, 13 wrz 2013

Dziewczyny może kupowałyście czosnki olbrzymie przez internet jeśli tak to bardzo bym prosiła o namiary
ana_art 19:28, 13 wrz 2013

eee_taam napisał(a)
do wątku o czarnych tulipanach

gdzies już czytałam ze Marzenka nie lubi papuzich tulipanów lub nie kupuje takich

ale ja mimo wszystko zakupiłam black parrot....tej wiosny już u mnie kwitła Qeen of Nigt i bardzo mi sie podobała

ciekawe czy kwitnąć będą w jedym terminie?

a to jak Marzenka nie lubi to kupować nie można hahahah
ana_art 19:57, 13 wrz 2013

Marzenko kupowałam dzisiaj czosnki gladiatory-3,99 ii tulipy exotic emperor 7szt w biedronce