Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 20:03, 17 lut 2014

adom1206 napisał(a)
U mnie śnieg też zmył szkoda że tyle wody zostawił

A czemu? masz jaką ziemię? idę zobaczyć do Ciebie
adom1206 20:06, 17 lut 2014

wez kalosze
Moniika 20:47, 17 lut 2014

monteverde napisał(a)

Monika a skąd były kopane?

Z takiej długiej rabaty pomiędzy trawnikiem i warzywniakiem i doniczki mi dałaś .
Kasik 21:16, 17 lut 2014

Takie zwiastuny wiosny uśmiechu dodają i nadzieję na fajny czas przygody z ogrodem.
Dzisiaj też szukaliśmy pierwszych oznak, ale pomimo, że ciepło od jakiegoś czasu to ziemia dość ciężka i wilgotna. Powoli wszystko się budzi.

Pozdrawiam
monteverde 22:36, 17 lut 2014

Moniika napisał(a)

Z takiej długiej rabaty pomiędzy trawnikiem i warzywniakiem i doniczki mi dałaś .

Moniko to ogrodowe ich się nie przycina tylko suche kwiatostany, lub uschnięte łodygi ale nie teraz ale po przymrozkach
monteverde 22:39, 17 lut 2014

Kasik napisał(a)
Takie zwiastuny wiosny uśmiechu dodają i nadzieję na fajny czas przygody z ogrodem.
Dzisiaj też szukaliśmy pierwszych oznak, ale pomimo, że ciepło od jakiegoś czasu to ziemia dość ciężka i wilgotna. Powoli wszystko się budzi.

Pozdrawiam

Kasiu u mnie też jeszcze mokkro i wilgotno i błotko się robi jak się chodzi ale musiałam poprzycinać powojniki i trochę posprzatać np. oberwane przez wiatr kwiatostany uschnięte horti nawet miałam ochotę poobcinać miskanty ale nie wiem czy już dziewczyny cięły muszę Marzenki się zapytać
Agania 22:54, 17 lut 2014

Powoli witasz wiosnę, ja się jeszcze opieram, ruszę z pracami w marcu, jak dla mnie musi być więcej słońca, bo ja z tych co mają długi zimowy sen za mokro i za grząsko, błoto na butach, a potem wszystko do domu się nosi, więc już nie długo się i u mnie zacznie, na razie jestem po promanalu

Pozdrawiam
monteverde 23:09, 17 lut 2014

Agania napisał(a)
Powoli witasz wiosnę, ja się jeszcze opieram, ruszę z pracami w marcu, jak dla mnie musi być więcej słońca, bo ja z tych co mają długi zimowy sen za mokro i za grząsko, błoto na butach, a potem wszystko do domu się nosi, więc już nie długo się i u mnie zacznie, na razie jestem po promanalu

Pozdrawiam

Agatko a co promanalem potraktowałaś? pozdrawiam
barbara_kraj... 23:15, 17 lut 2014

U mnie kwitnie wrzosiec. Tulipany wylazły. A przebiśnieg jednego kwiatka ma... na razie
monteverde 23:22, 17 lut 2014

barbara_krajewska napisał(a)
U mnie kwitnie wrzosiec. Tulipany wylazły. A przebiśnieg jednego kwiatka ma... na razie

Trzy krzaczki białych wrzośców w rajskim zostały tu nie mam a przebiśniegi nawet w ścieżce wyłażą kilka zdeptałam niechcący dzisiaj, tulipany i inne też powyłaziły ale cosik irysków cebulowych mało widzę a może źle patrzyłam i chyba zmarzła mi biała lawenda, no ale jeszcze za wcześnie żeby tak mówić)