Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

barbara_kraj... 20:57, 14 kwi 2014

monteverde napisał(a)

Oki zobacz co zoja pisze na jego temat i napisz czy to oki http://naradka.wordpress.com/2011/01/15/skretnik/

Jak dostałam skrętnika od Bogdzi, to pierwsze informacje na temat uprawy właśnie u zoji wyczytałam. I skrzętnie się do nich stosuję
monteverde 20:58, 14 kwi 2014

bogumila_bienko napisał(a)
...mnie też...
monteverde 20:59, 14 kwi 2014

bociek napisał(a)
Aniu, czy to o ta trawke mnie pytalas? Bo cofnelam sie i nie znalazlam innej...Jezeli o ta to mozesz przyciac te suche koncoweczki, ale calej nie scinaj

Buziaki

Tak o tą Boćku, dzięki, buziolki
monteverde 21:01, 14 kwi 2014

irena_milek napisał(a)
Trojlista kompletnie nie znam, czekam razem z toba, bo jestem go ciekawa
A trawy przytnij, odbija jak tylko cieplej sie zrobi
Irenko czy miscanty zebrinusy i inne już wychodzą? bo u mnie nie ma na razie zielonych żdziebełek buziolki
monteverde 21:04, 14 kwi 2014

Welka napisał(a)
Aniu, miałam wtedy dopisać - u mnie jak u mnie, ale u moich rodziców kwiatów już mnóstwo, większość tulipanów kwitnie, szachownice już przekwitają, a moje ledwo zakwitły.
Nasiona sasanki masz załatwione, ale muszę sprawdzić czy gdzieś siewki nie mam przypadkiem to bym Ci sadzonkę gotową dała.
Ta trawa, którą Bociek cytowała to turzyca Ice Dance? Chciałam sobie ostatnio kupić, ale nie wiem czy dobrze u nas zimuje?

Już sobie przypomniałam jak się nazywa dobrze zimuje , nie kupuj ode mnie dostaniesz sadzoneczki, tylko przyjedź no to sprawdź sasanki,bo moja biała została u mnie na razie tylko jedna łodyga żółtej kwitnie, a reszta czeka na nie wiadomo na co a ja już nigdy nie będę miała w takiej ilości cebulowych jak miałam no bo gdzie je wsadzę? chyba, że z przodu domu
monteverde 21:05, 14 kwi 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Jak dostałam skrętnika od Bogdzi, to pierwsze informacje na temat uprawy właśnie u zoji wyczytałam. I skrzętnie się do nich stosuję

A widziałaś mojego skrętnika? i pierwiosnki? buziole
barbara_kraj... 21:07, 14 kwi 2014

Ochłodziło się, to sangwinaria przystopowała, ale przynajmniej dłużej będzie kwitła

Nie mogę się doczekać kwiatów trójlista, już czuję, że będą piękne. Ten ciemny szczególnie
Brunera Ci się pięknie rozrosła. Od dawna mi się podoba, ale dopiero teraz miejsce bym dla niej miała. Pewnie kupię, jak po żurawki pojadę
Ania, Ty wiesz, że tulipany Tarda w ogóle mi z ziemi nie wyszły! Ciekawe, co się z nimi mogło stać?

Edit: widziałam, niech rosną, a pierwiosnkowi pozwól się rozsiać. Jeszcze jesienią mogą pokazać się siewki
Welka 21:17, 14 kwi 2014

Aniu, niedługo chyba w Ol targi, to może zgarniemy Megi i się wybierzemy? Nawet tak bardziej się spotkać niż kupować, bo ostatnio była bieda okropna. Tylko muszę sprawdzić kiedy dokładnie są.
Z przodu na pewno jakieś cebulki wciśniesz
an_tre 21:31, 14 kwi 2014

Już jestem na bieżąco, chociaż przybyło ci dziś stronek pewnie dlatego, że mokra pogoda
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
monteverde 21:51, 14 kwi 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Ochłodziło się, to sangwinaria przystopowała, ale przynajmniej dłużej będzie kwitła

Nie mogę się doczekać kwiatów trójlista, już czuję, że będą piękne. Ten ciemny szczególnie
Brunera Ci się pięknie rozrosła. Od dawna mi się podoba, ale dopiero teraz miejsce bym dla niej miała. Pewnie kupię, jak po żurawki pojadę
Ania, Ty wiesz, że tulipany Tarda w ogóle mi z ziemi nie wyszły! Ciekawe, co się z nimi mogło stać?

Edit: widziałam, niech rosną, a pierwiosnkowi pozwól się rozsiać. Jeszcze jesienią mogą pokazać się siewki

Basiu jestem ciekawa czy ona jeszcze wyjdzie troszkę chociaż, bo jest mikra brunnerę Jacka Frost na jesieni przesadziłam był olbrzymi i miał duże liście i myślałam, ze już po nim ale na szczęście nie w ogrodach wodnych maja ich sporomoże cosik je zjadło tzn. cebulki, dlatego ja lubię sadzić w doniczkach, pozwolę mu się rozsiać