Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 23:19, 07 cze 2014

Donia72 napisał(a)
No i sobota zleciała Za szybko.Pozdrawiam wieczorową porą

No właśnie miałam iść do ogrodu ale od obiadu cały czas goście i nici z ogródkaMoja pęchcińska pięknotka ładnie się rozrosła, hoduję od malutkiej łodyżki
Donia72 23:26, 07 cze 2014

A ja dziś praktycznie nic nie zrobiłam Pojechałam rowerem do miasta, potem zjadłam obiad i siedziałam na hamaku W międzyczasie wypieliłam jedną rabatę
Potem do syna przyjechali znajomi i zrobiliśmy im grilla, i tak mi zleciała sobota Jutro też rowerami się wybierzemy
monteverde 23:50, 07 cze 2014

Donia72 napisał(a)
A ja dziś praktycznie nic nie zrobiłam Pojechałam rowerem do miasta, potem zjadłam obiad i siedziałam na hamaku W międzyczasie wypieliłam jedną rabatę
Potem do syna przyjechali znajomi i zrobiliśmy im grilla, i tak mi zleciała sobota Jutro też rowerami się wybierzemy

Ja tylko 2 spacery z psem zaliczyłam ale może jutro wybiorę się na pchli targ rowerem, zobaczę co maja za starocie, może coś ciekawego wypatrzę
a to moje pomidorki w donicy
Donia72 23:52, 07 cze 2014

Uwielbiam zapach takich pomidorów, takich naszych z ogródka. Ja też mam
agatanowa 23:58, 07 cze 2014

monteverde napisał(a)

No właśnie miałam iść do ogrodu ale od obiadu cały czas goście i nici z ogródka]

a ja byłam sporo dzisiaj w ogródku, dyyniowate wreszcie posadzone, a roboty sporo było, bo w tym miejscu (i w ogóle po całym ogródku) góry ziemi były do rozprowadznia, rozłożenie linii kroplującej, na to kora i dopiero dyniowate sadzone, na szczęscie wcześniej wypieliłąm, jeszcze ziarna nasturcji pomiędzy rozrzuciłąm i trochę aksamitek, dość to bałaganiarskie wszystko, ale może wyjdzie coś pomiędzy dyniowatymi

w kazdym razie padła jestem i na szybko wpadłam zajrzec, co słychać

a i zapytam przy okazji, czy mączlik atakuje też róże? bo coś takie podejrzane przecinki przy pakach zauwazyłam i nie są to mszyce

monteverde 00:14, 08 cze 2014

agatanowa napisał(a)

a ja byłam sporo dzisiaj w ogródku, dyyniowate wreszcie posadzone, a roboty sporo było, bo w tym miejscu (i w ogóle po całym ogródku) góry ziemi były do rozprowadznia, rozłożenie linii kroplującej, na to kora i dopiero dyniowate sadzone, na szczęscie wcześniej wypieliłąm, jeszcze ziarna nasturcji pomiędzy rozrzuciłąm i trochę aksamitek, dość to bałaganiarskie wszystko, ale może wyjdzie coś pomiędzy dyniowatymi

w kazdym razie padła jestem i na szybko wpadłam zajrzec, co słychać

a i zapytam przy okazji, czy mączlik atakuje też róże? bo coś takie podejrzane przecinki przy pakach zauwazyłam i nie są to mszyce

U mnie nie atakował a opryskaj i będzie z głowy
monteverde 00:18, 08 cze 2014

Donia72 napisał(a)
Uwielbiam zapach takich pomidorów, takich naszych z ogródka. Ja też mam

Ja też bardzo lubię, jak miałam folię to gdy zaczął się sezon na okrągło jadłam swoje pomidory to był mój standarcik
Rosa de Rescht
Donia72 00:26, 08 cze 2014

Pięknotka ta róża
barbara_kraj... 00:33, 08 cze 2014

A ja popracowałam dziś trochę, a M wykonał drugi oprysk czereśni. Martwi mnie coraz mniejsza ilość owoców, wiele opada. Myślę, że te ciągłe deszcze bardzo im zaszkodziły

Aniu, wstawiłam fotkę kwiatów tej skalnicy Hosta
monteverde 00:36, 08 cze 2014

Donia72 napisał(a)
Pięknotka ta róża

i pięknie pachnie ta też pięknie Rosa du Roy

i cieszę się moim onętkiem