Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

bdan 13:43, 18 wrz 2014

A Eden Rose nie chcesz?
Wiesz że Robaczek zabrałaby ją na bezludną wyspę?
kosolka 13:51, 18 wrz 2014

Eden rose na liscie mam od dawna,bo jest cudna, i w planach zakupowych na jesien nawet, ale wiesz, że ja jakoś pobieżnie chyba czytałam o niej, bo raczej mi sie wydawało że ona krzaczasta jest, tylko wysoko dość rośnie. Czytam teraz dokładnie.
Piszą że w naszym klimacie raczej nie nadaje sie na pnącą.
Aniu? Jakieś sugestie?
kosolka 14:41, 18 wrz 2014

Aniu, pozwolisz że jeszcze chwile pociągne u Ciebie temat? Znalazłam takie, jako ewentualne substytuty New Dawn (tylko pytanie czy jednak ich szukać?)
http://rosacwik-sklep.pl/pl/p/Rose-de-Tolbiac/334
http://www.floribunda.pl/uetersener-klosterrose-id-183.html
Do tego Giardina jeszcze no i o opinię o Edence - jako ściankę na pergoli -poproszę. Powiesz mi coś? Pliss?
kosolka 14:54, 18 wrz 2014

Truję Ci doopkę Aniu , a znalazłam. Faworytkę. Bardzo podobną do mojej Apricotki a taką chciałam. Szukajcie, a znajdziecie, mówią http://www.floribunda.pl/penny-lane-hardwell-id-2288.html

Aniu, skoro moje przemyslenia różane były u Ciebie, to tak tylko napiszę informacyjnie że doczytałam własnie, że moja wybranka, Penny lane to... cyt. "wspaniała róża, najlepiej pokazuje jak wielkie możliwości drzemią w jej roślinie matecznej a jest nią nasza dobra znajoma – New Dawn" Nieświadomie
Kasya 19:36, 18 wrz 2014

Aniu, czy w twoim ogrodzie botanicznym znajdzie sie może tułacz ?
monteverde 20:40, 18 wrz 2014

kosolka napisał(a)

Ojej Danusiu.. A ja wszedzie o niej dobrze czytałam.. Ze obsypuje, to wiedziałam. I znów zagwozdka A jakies propozycje zamienne? Ma być kremowa, ew. własnie bladziutki róż, delikatna morelka.. No i zdrowa, długo kwitnąca - bo to przy tarasie.

To przy tarasie jakąś pachnącą a moja New Dawn rośnie pod gruszą na trzepaku za towarzystwo ma winnik zmienny ale żeby mocno śmieciła to nie powiem i kwiatki się utrzymują ładnie w rajskim szybko się osypywały a tu nie
monteverde 20:44, 18 wrz 2014

Kasya napisał(a)
Aniu, czy w twoim ogrodzie botanicznym znajdzie sie może tułacz ?

mam houtunię
Kasya 20:49, 18 wrz 2014

monteverde napisał(a)

mam houtunię

no to napisz mi jak sie sprawuje bo wlasnie zakupilam 9 szt
ech...powinno byc odwrotnie, ale bardzo mi sie spodobala roslinka

o i jeszcze czy masz takie pnacze jasminowe ?
monteverde 20:56, 18 wrz 2014

kosolka napisał(a)
Eden rose na liscie mam od dawna,bo jest cudna, i w planach zakupowych na jesien nawet, ale wiesz, że ja jakoś pobieżnie chyba czytałam o niej, bo raczej mi sie wydawało że ona krzaczasta jest, tylko wysoko dość rośnie. Czytam teraz dokładnie.
Piszą że w naszym klimacie raczej nie nadaje sie na pnącą.
Aniu? Jakieś sugestie?

Mam Eden Rose i w tym roku nareszcie ładnie kwitła, climber o ładnym kwiatku starych róż, ale nie pachnie zbyt mocno, a przy tarasie musi być mocny zapach jak dla mnie
monteverde 20:57, 18 wrz 2014

kosolka napisał(a)
Truję Ci doopkę Aniu , a znalazłam. Faworytkę. Bardzo podobną do mojej Apricotki a taką chciałam. Szukajcie, a znajdziecie, mówią http://www.floribunda.pl/penny-lane-hardwell-id-2288.html

no ładniutka