Witam ponownie po prawie rocznej przerwie.. oj działo się w moim ogrodzie i to sporo.. dużo pracy miałam jesienią, ale cel został prawie że osiągnięty.. Czyli.. pozbyłam się totalnego chaosu jaki tu panował, zasiałam trawkę no i planuję zrobić jeszcze rabatki. Ale to już nie takie proste, bo jak pisałam wcześniej, jestem totalną amatorką, a chciałabym osiągnąć profesjonalny efekt

(chyba niemożliwe, co?).. Może jednak z Waszą pomocą coś uda się zdziałać..

Ostatnio przejrzałam niemal cały wątek realizacji "Ogrodu z lustrem" i oczywiście jak wszyscy którzy go śledzili, zamarzyłam by tez mieć tak pięknie zrobiony ogród..

No ale teraz zejdę na ziemię i pokaże zdjęcia stanu ogrodu z jesieni a jak wygląda teraz..
tu po setkach razy wykopywania wszelkiego dziadostwa które tu rosło.. ojj dało mi to w kość (i to dosłownie).. Ale mimo tego jest to praca która wykonuje się z przyjemnością...
wyczekana trawka urosła, jest ładna zielona, różni się od tej starej, bo w tej starej dużo mchu jest. nad tym będę musiała popracować jeszcze dużo..
Na tarasie pomidory w donicach..
domek do zabawy wreszcie nadaje się do zabawy..
no i doczekałam się warzywniaka... z którego powoli zaczynam zbierać pierwsze plony, a to cieszy najbardziej

nie patrzcie na zarośnięty żywopłot.. plany są aby go przyciąć tylko czasu brak...
Jakość zdjęć nie jest najlepsza i trawa w rzeczywistości jest zielona a nie żółta jak na ostatnim zdjęciu...