Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Z czym zasadzić tuje??

Z czym zasadzić tuje??

pyza20 23:15, 06 sie 2013

Witam mam małe pytanko,będę sadzić tuje przy ogrodzeniu i niewiem z czym zasadzić tuje smaragd żeby ładnie wyglądały ???czy z aurea nana czy z tuja golden,żeby było tak troszkę żółto bo bardzo mi się podoba to zestawienie,będzie tego gdzieś koło 40 szt,pozdrawiam
Gardenarium 05:49, 07 sie 2013

Wszystko zależy od tego jak przed żywopłotem będzie ogród wyglądał w przyszłości. Na przemian raczej nie sadź, bo stworzy się mieszanka kolorów i przed nimi będzie ciężko coś zakomponować.

Raczej albo poszczególne boki ogrodzenia róznymi roślinami, ale sadzonymi po kolei tym samym. Albo fragmentami.

Instagram Ogrodowiska
Skula 12:10, 07 sie 2013

witaj
nie wiem czy wiesz ,ale dla większości projektantów rząd tujek jest passé

dla większości jest to jednak najtańszy i najszybszy sposób na skuteczne zasłonięcie się od nieciekawej okolicy czy sąsiada
ja miałem podobny problem jakieś 2 lata temu i zastanawiałem się nad takim rozwiązaniem
zwróciłem się z takim jak Ty teraz pytaniem na forum i "dostałem" po głowie za sam pomysł
przemyśleliśmy sobie ten temat i postanowiliśmy upiec dwie pieczenie na przysłowiowym ogniu - a więc wykorzystać w głównej mierze iglaki i zasłonić się od sąsiadów - bałaganiarzy

oto co nam wyszło - myślę że ciekawiej to wygląda niż monotonny rząd tych samych roślin
a może Ty chcesz z nich stworzyć tylko tło do innych nasadzeń - wtedy to już co innego

pyza20 09:16, 14 sie 2013

Pięknie to wygląga ,już widzę swój ogród ,Dziękuję
KasiaJaniak 13:20, 28 sty 2017

Piękny ten Twój "płot"

Czy można wiedzieć jakie są tam rośliny zasadzone ???

Skula napisał(a)
witaj
nie wiem czy wiesz ,ale dla większości projektantów rząd tujek jest passé

dla większości jest to jednak najtańszy i najszybszy sposób na skuteczne zasłonięcie się od nieciekawej okolicy czy sąsiada
ja miałem podobny problem jakieś 2 lata temu i zastanawiałem się nad takim rozwiązaniem
zwróciłem się z takim jak Ty teraz pytaniem na forum i "dostałem" po głowie za sam pomysł
przemyśleliśmy sobie ten temat i postanowiliśmy upiec dwie pieczenie na przysłowiowym ogniu - a więc wykorzystać w głównej mierze iglaki i zasłonić się od sąsiadów - bałaganiarzy

oto co nam wyszło - myślę że ciekawiej to wygląda niż monotonny rząd tych samych roślin
a może Ty chcesz z nich stworzyć tylko tło do innych nasadzeń - wtedy to już co innego

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies