Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu » Edycja postu

Makowo na Kociewiu

makkasia 21:09, 02 sty 2014

Trochę leniuchwałam po świętach a teraz znowu wszystko przyspiesza niestety
Dlatego jeszcze parę modeli z mola jadły z ręki przecież musi wszystko tak pędzić

Kasik 21:28, 02 sty 2014

Najlepszego na pierwszą seteczkę.
makkasia 21:43, 02 sty 2014

Kasik napisał(a)
Najlepszego na pierwszą seteczkę.

Dziękować - kurcze już seteczka szoook piękne zdjęcie ...zrobione prezentem ???
Kasik 21:52, 02 sty 2014

makkasia napisał(a)

Dziękować - kurcze już seteczka szoook piękne zdjęcie ...zrobione prezentem ???

Nieeeeeeeeeee. Takie kwiatki to latem

Ten akurat na skwerze w Oslo. Nawet sobie nie wyobrażałam, że w Oslo- wydawałoby się -zimnym Oslo może być tyle kwiatów. Takiej ilości kwiatów jednorocznych i innych nie widziałam nigdy w żadnym innym mieście . Jak oni je podlewają to nie mam pojęcia. Kwiatki z mojego awatarka też.
makkasia 21:54, 02 sty 2014

Oslo ...zapisuję na listę chciejstw do odwiedzenia
AgnieszkaW 21:56, 02 sty 2014

Jakie fotogeniczne te "modele"
Konstancja30 22:24, 02 sty 2014

makkasia napisał(a)

Marto to co napisałaś nie jest oklepanym frazesem, "że klimaty tworzą ludzie" ale najprawdziwszą prawdą. ...

też się zgodzę, ze to prawda ... tylko jeszcze Ci ludzie muszą dać sobie szansę ... sobie i tym swoim kątom ... ja od zawsze mieszkałam w domku i uwierzcie mi do 15 roku to był mój największy kompleks ... masakra ... miałam pokój z siostrą ... a ten pokój jak to w starym budownictwie miał 5m x 5 m ... i 3,5 wysoki ... załamka ... hangar .. jak twierdziłam "tu nie da się wyczarować dziewczęcego pokoiku !" ... marzyłam o malutkim bo takie miały koleżanki i ja byłam takim malutkim zachwycona ... a potem pojawiły się pierwsze ... niemrawe jeszcze pisma wnętrzarskie ... albo może tylko wyłapywane obrazki w przypadkowych czasopismach ... filmy ... i zaczęły się moje eksperymenty ... im więcej próbowałam tym robiło się w tym naszym pokoju cieplej ... w końcu poczułam się w nim dobrze ... a gdy z niego wyszłam brakowało mi tej przestrzeni do sufitu ...

Kasiu obejrzałam ... wianki są fantastyczne ... choinka ma to coś ... róże zupełnie nie zimowe ... molo też a ptaszki ... fantastyczne ujęcia ... piękne kadry z miasta ...

Wszystkiego naj w Nowym Roku ....
Zielona 22:31, 02 sty 2014

makkasia napisał(a)

Marto to co napisałaś nie jest oklepanym frazesem, "że klimaty tworzą ludzie" ale najprawdziwszą prawdą.

Teraz często czuję dyskomfort we wnętrzach "idealnych", z przedmiotami kosztującymi koszmarne pieniądze urządzane przez dekoratora, gdzie jest nieskazitelna czystość i wszystko jest genialnie skomponowane i...zachwycam się, i zachwycam, i....jestem szczęśliwa, kiedy wracam do siebie Takie wnętrza mnie inspirują ale też strasznie onieśmielają, nie czuję się w nich swobodnie ...kompletnie nie wiem skąd mi się to bierze ale tak mam. Tutaj nie chodzi o styl bo ja lubię mariaż wszelakich ale chyba chodzi o to, że one są pozbawione indywidualności i nie oddaje charakteru gospodarza....
Dom i ogród jest światem gospodarza. te składniki muszą tworzyć harmonię ....,
Marto ściskam noworocznie ,

Kasiu, ja baaardzo lubię tematykę "wnętrzarską". Wzdycham do pięknych inspiracji. Odwiedzam wirtualnie wiele miejsc, w których design za pieniądze, których nigdy nie będę miała łączy się z klimatem, którego też nigdy nie dosięgnę... Ale... i tak czerpię z tego dla siebie. Nie mam lamp od projektantów, ani nawet z Almi Decor. Moje zasłony są z Leroy Merlin, tapety również, a bieżniki i ramki do zdjęć kupiłam w Pepco. Jedne poduszki kupiłam na allegro od Dziewczyny, która sama je wykonała, inne w Biedronce, bo miały fajny świąteczny wzór i kosztowały 9zł! Sporo ozdób robię sama. Obrazy też sama maluję. Sporo mebli kupiłam w szopach sprzedających starocie, a część z nich sama odnowiłam. Większość bibelotów to znalezione wśród jarmarcznego kiczu okazy niebywałej urody (ale w cenie kiczu stojącego obok, choć wyglądają na znacznie droższe). Wszystko to tworzy całość, w której dobrze się czuję, a która w oczach naszych Gości często uchodzi za wyjątkową. I to mnie cieszy. Czy chciałabym móc kupić te światowej piękności lampy, sofy, tapety? Będę obłudna, jeśli powiem, że nie. Bo gdybym miała takie pieniądze, pewnie szukałabym tego, co mi się podoba i na co mnie stać. Człowiek zawsze stara się otaczać przedmiotami w swojej ocenie pięknymi. No ale mnie nie stać. Ale to, co mam, nosi ślad mojej własnej inwencji. I choć inspirowane jest wnętrzami z katalogów, to do pięt im nie dorasta. Ale jest... moje...

Noworocznie pozdrawiam
Sebek 23:18, 02 sty 2014

Tematy wnętrzarskie Również toffam, ale siem nie odzywam, bo ja w marzeniach mam baaaardzo minimalistyczny dom
Kasiek 23:40, 02 sty 2014

Na pierwsza 100 gratulki
przejrzalam Twoje cudne dekoracje, masz fajne poczucie piekna i dobry gust- bardzo mi sie podobuje
P.s mamy taki sam zyrandol ja mam w kuchni z 10 lapkami
Pozdrawiam cieplutko i zycze wszystkiego dobrego w 2014 roku