Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu

Makowo na Kociewiu

makkasia 09:04, 20 maj 2014

Agnieszko, Aniu, Asiu dziękuję
w weekend byłam na Mazurach ...rzeczywiście Mazury cud natury!!!!!!
Z tego też powodu byłam odłączona od Was.

Wczoraj po przerwie spowodowanej przez pogodę poorałam trochę w ogrodzie - podwiązałam bluszcze, walczyłam z chwastami, usunęłam przekwitłe kwiatostany na rodkach, podzieliłam żurawki i carexy poprzesadzałam mnóstwo roślin i ....jest tak jak było - dalej busz i misz masz

Jeśli chodzi o paletowo będziemy skręcać części od jutra. ( nie ma na razie co pokazać.

Dzisiaj pogoda piękna aż serce rośnie . Dalej będę działać, chcę przesadzić obwódkę bukszpanową, wykopać i podzielić rozplenice i posadzić w kulkach bukszpanowych pod brzozą i dosadzić tam rozchodniki ...
macham do wszystkich - miłego dnia

makkasia 22:01, 20 maj 2014

Nic nie zrobiłam oprócz skoszenia trawnika i podlania tego co wczoraj przesadziłam.
Było dzisiaj wręcz upalnie i zanosiło się na burzę, nawet troche pokropiło,
Jutro tez nici i w czwartek, pewnie wszystko będzie musiało poczekać do weekendu
U mnie nova zembla daje kolor i czochy ...

makkasia 22:11, 20 maj 2014

Zielona 22:24, 20 maj 2014

O mamo! Jaka zembla!!! Ile ona ma, Kasiu, lat? I jakie są jej wymiary? Swoje sadziłam co metr i mają metr na głębokość. Oby się zmieściły Zdjęcia piękne. Kiedy jest słońce, wszystko jest ładniejsze...
makkasia 22:26, 20 maj 2014

ostatnie tchnienie QoN
asica 22:28, 20 maj 2014

Czosnki zachwycają, fiolet świetnie komponuje się z zielenią. Moje czosnki słabo w tym roku dopisały. Muszę koniecznie jesienią dokupić. Razem z tulipanami.
makkasia 22:38, 20 maj 2014

Zielona napisał(a)
O mamo! Jaka zembla!!! Ile ona ma, Kasiu, lat? I jakie są jej wymiary? Swoje sadziłam co metr i mają metr na głębokość. Oby się zmieściły Zdjęcia piękne. Kiedy jest słońce, wszystko jest ładniejsze...

Zembla ma 9 lat i około 160 wysokości, 2 m szerokości. Obok jest 'Cunningham`s White' jeszcze go do końca niewyczyszczony. RH lubią się dotykać i na pewno się zmieszczą..
na tym zdjęciu lepiej widać, niestety jak robiłam zdjęcia niebo było zachmurzone

makkasia 22:43, 20 maj 2014

asica napisał(a)
Czosnki zachwycają, fiolet świetnie komponuje się z zielenią. Moje czosnki słabo w tym roku dopisały. Muszę koniecznie jesienią dokupić. Razem z tulipanami.

Czosnki sadzę już od 6 lat z kilku sztuk mam ich teraz ..nie wiem?? dużo
a i tak w tamtym roku dokupiłam białe mi zginęły
Zielona 22:48, 20 maj 2014

makkasia napisał(a)

Zembla ma 9 lat i około 160 wysokości, 2 m szerokości. Obok jest 'Cunningham`s White' jeszcze go do końca niewyczyszczony. RH lubią się dotykać i na pewno się zmieszczą..
na tym zdjęciu lepiej widać, niestety jak robiłam zdjęcia niebo było zachmurzone

Jeśli tak wygląda Twój ogród pod chmurką, to domyślam się, że w słońcu jest przecudownie. Będę czekała na taką dojrzałość u siebie.

Kasiu - czy czosnki wykopujesz po kwitnieniu? Zastanawiam się, czy one tak jak tulipany wykształcają cebule przybyszowe? Czy mnożą się u Ciebie pod ziemią...?
makkasia 22:50, 20 maj 2014

jeszcze roseum