Fajny pomysł, naprawdę. Już myślę, czy go nie wykorzystać
Z tego zachwytu nad kulką modrzewiową nie pochwaliłam całości. Super jest.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Oglądam i wspominam mój poprzedni kawałek ziemi i pojawia się tęsknota za tamtymi okazami. Masz jakiś sposób, żeby utrzymać bukszpany w określonej wielkości? Moje robiły się z roku na rok coraz większe. Na szczęście miejsca im nie brakowało.
To jest odmiana Kurnik szczepiona muszę ją bardzo mocno ciąć choć ona samoistnie rośnie w kształt kulki. Szczerze kulka z modrzewia jest śmieciuchem strasznym i na pewno teraz bym jej nie posadziła choć nie można mu odmówić uroku.
dziękuję za pochwały kulkowej
Pewnie nie odkryję Ameryki, że trzeba je sadzić z jakimś marginesem i że trzeba je ostro ciąć, a jak się już rozkulkują to trzeba przesadzić co akurat u bukszpanów nie jest aż tak uciążliwe (mają zwarty system korzeniowy)
baaardzo mi miło
mam w domu ciemierniki, tulipany cięte i pędzone hiacynty ale też choinkę, i wianki. tych ostatnich pozbywam się do końca tego tygodnia
Chciałabym przedstawić historię kulek bukszpanowych kupionych wczesną wiosną w tamtym roku
Były kupione w marcu 2013
siedziały w donicach do końca lata
aby jesienią znależć miejsce na rabacie borówkowej