Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu » Edycja postu

Makowo na Kociewiu

makkasia 09:42, 14 kwi 2015

Madzenka napisał(a)
Super metamorfozy na swoich rabatch pokazałaś!

Madżenko dziękuję Pod brzozą to carexy z gardenii mają za zadanie rozjaśnić te rabatę zobaczymy, na razie z efektu jestem średnio zadowolona, za kulkami pod samym płotem wykopię biało zielone funkie a posadzę żaruwiaste limonkowe. Na razie mam mieszane uczucia
W ogóle to miejsce jest trudne do fotografowania bo albo ma światło z przodu albo w ogóle
Natomiast ze zmian na rabacie "wejściowej" jestem zadowolona mam nadzieję, że często będę ja pokazywać
makkasia 09:44, 14 kwi 2015

BEATA_S napisał(a)
Świetne zmiany Kasiu Rabaty z kulkami bukszpanowymi w różnych wielkościach chyba mi się nigdy nie znudzą.
Uwielbiam to !

Wiem, że to nic oryginalnego na Ogrodowisku ale to miejsce w Makowie gdzie kuki były zawsze nawet 15 lat temu, więc ta rabata jest moja ale modyfikowana jest już Ogrodowiskowo
makkasia 09:54, 14 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)
Piękne są twoje kulkowiska. Się napracowałaś. Buziaki.

Iwonko moje ręce i nie tylko wyglądają jakbym padła w cierniste krzaki a to tylko jałowce były Jeden z tych najstarszych bukszpanów miał być przesuwany aby kulki sie nie stykały ale przeze mnie był nie do ruszenia. Mój M kiedy stanął przy kuli (podeptał wszystko co było na około) ruszył raz szpadlem i powiedział - to się nie da ...byłam tak zmęczona podkopywaniem kuli, że nie byłam w stanie z nim negocjować I odpuściłam ... czego teraz żałuję bo niestety kulki pomimo ostrego ciecia przyrastają
BEATA_S 09:57, 14 kwi 2015

makkasia napisał(a)

Wiem, że to nic oryginalnego na Ogrodowisku ale to miejsce w Makowie gdzie kuki były zawsze nawet 15 lat temu, więc ta rabata jest moja ale modyfikowana jest już Ogrodowiskowo

Ale ja nie miałam nic złego na myśli... Kasiu.
Napisałam o kulkach, bo uwielbiam takie zestawienia A nie po to, aby Ci zarzucić kopiowanie czy coś Jeśli tak to odebrałaś, to przepraszam.
Iwk4 10:00, 14 kwi 2015

Ja na kulkowisko choruję bardzo. Nawet miałabym takie miejsce przy wejściu. W tym roku nie dam rady. Ale w przyszłości sobie takie kulkowisko zrobię. Na razie posadziłam tam sedum i variegatusa. Dosadzę rozplenicę. Rabatka będzie zapełniona.
makkasia 10:01, 14 kwi 2015

Juzia napisał(a)
Podobają mi się zmiany...chyba dlatego, że nie lubię jałowców

To teraz zabierasz się za różankę???

Juziu nie mogę patrzeć na tego stalowego ale na razie muszę ochłonąć bo jakoś mnie przeraża wykopywanie nivaki. Zastanawiam się czy zmiana cięcia z płaskich obłoczków na kulki zmieniłaby nivaki w obiekt mniej bonzajowy ??? i mogłaby tam zostać ? co myślisz ?
makkasia 10:07, 14 kwi 2015

BEATA_S napisał(a)

Ale ja nie miałam nic złego na myśli... Kasiu.
Napisałam o kulkach, bo uwielbiam takie zestawienia A nie po to, aby Ci zarzucić kopiowanie czy coś Jeśli tak to odebrałaś, to przepraszam.

Beatko no coś Ty, ja chciałam tylko powiedzieć, że kulek na Ogrodowisku wiele ....o kurcze ...a ja poza tym jestem kopiarą straszliwą. Beatko dziękuję, ze jesteś u mnie i że Ci się moje kulki podobają to ja przepraszam, że Ty przepraszasz
makkasia 10:09, 14 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)
Ja na kulkowisko choruję bardzo. Nawet miałabym takie miejsce przy wejściu. W tym roku nie dam rady. Ale w przyszłości sobie takie kulkowisko zrobię. Na razie posadziłam tam sedum i variegatusa. Dosadzę rozplenicę. Rabatka
Kulkibędzie zapełniona.

piękne zestawienie ...kulkowe Iwonko
BEATA_S 10:17, 14 kwi 2015

makkasia napisał(a)

Beatko no coś Ty, ja chciałam tylko powiedzieć, że kulek na Ogrodowisku wiele ....o kurcze ...a ja poza tym jestem kopiarą straszliwą. Beatko dziękuję, ze jesteś u mnie i że Ci się moje kulki podobają to ja przepraszam, że Ty przepraszasz

A ja powiem, że kulka kulce nierówna ha haha ........ale każdą kulkę uwielbiam
Juzia 10:21, 14 kwi 2015

makkasia napisał(a)

Juziu nie mogę patrzeć na tego stalowego ale na razie muszę ochłonąć bo jakoś mnie przeraża wykopywanie nivaki. Zastanawiam się czy zmiana cięcia z płaskich obłoczków na kulki zmieniłaby nivaki w obiekt mniej bonzajowy ??? i mogłaby tam zostać ? co myślisz ?

Hehe...widzę, że spanikowałaś trochę
Kasiu...Ty decydujesz Jak chcesz...to spróbuj w te kulki. Może akurat będzie dobrze?
Łatwiej zrobić to, niż przesadzać. Tylko czasu trochę zajmie...