Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu » Edycja postu

Makowo na Kociewiu

makkasia 07:54, 09 kwi 2016

Zielona napisał(a)
Cześć, Makowa Panienko Poczytałam, pooglądałam, na Malcie się pobyczyłam, o swojej Siostrze pod wpływem Twoich refleksji pomyślałam...
Iryski piękne i pięknie uchwycone.
Pomór cebul - Kasia... chyba w przyszłości czeka Cię zaprawianie cebul w Dithane lub Kaptanie przed posadzeniem... Stawiam na jakiś patogen w glebie...

Martuś już minionej jesieni miałam zaprawić cebule, nawet kupiłam preparat do moczenia i zaniechałam tego bo zapewne wydłużyło by to zabawę z sadzenem i głupio liczyłam, ze patogen się ulotnił. Znajądz siebie myślę, że nie dam za wygraną i znowu jesienią spróbuję
Kasik 08:28, 09 kwi 2016

Wierzba u Ciebie jest cudna i aż żal było czytać, że ją chcesz wyeksmitować. Ja w Twoim wątku zakochałam się właśnie dzięki niej.
Wiosna piękna w Makowie, choć cebulowych szkoda. Moje tez nie są spektakularne i obiecuje sobie, że więcej nie kupię, ale jak co roku cebulki skuszą. Pójdę chyba w krokusy, bo one odwdzięczają się niesamowicie. Aaaa, no i czosnki - te sa niezawodne.

Buzia
makkasia 08:50, 09 kwi 2016

Kasik napisał(a)
Wierzba u Ciebie jest cudna i aż żal było czytać, że ją chcesz wyeksmitować. Ja w Twoim wątku zakochałam się właśnie dzięki niej.
Wiosna piękna w Makowie, choć cebulowych szkoda. Moje tez nie są spektakularne i obiecuje sobie, że więcej nie kupię, ale jak co roku cebulki skuszą. Pójdę chyba w krokusy, bo one odwdzięczają się niesamowicie. Aaaa, no i czosnki - te sa niezawodne.

Buzia

Kasieńko ona mnie wkurza bo choruje na rdzę ale w tamtym sezonie pryskałam ją preparatem z grejfruta i liści miała do końca.
Kiedy jest obsypana kwitnącymi baziami wygląda jak w mgiełce dadoatkowo bzyczącej jest zjawiskowa . A poza tym myślę, że do mojej koncepcji zmiany na tej rabacie będzie pasować tylko muszę się przyłożyć do cięcia aby nie właziła na Conicę.
Dziękuję Ci za głos w obronie wierzby
Kasik spróbuję z zaprawić cebule, a zawsze można postawić na czosnki
Juzia 09:18, 09 kwi 2016

No hej!!!

Ja chcę fotki z Makowa!!!
makkasia 10:21, 09 kwi 2016

Jak wyjdę z łóżka to zrobię Ale tak po prawdzie to nie ma co fotografować
Juzia 10:37, 09 kwi 2016

Nie denerwuj mnie z tym....nie ma co!
Znowu masz jakiegoś doła ogrodowego, bo widziałam gdzieś na innych wątkach co wypisujesz!!!!
Nakopię Ci do d.tyłka! Zobaczysz!

Tylko wyzdrowiej najpierw!

Mirka 11:15, 09 kwi 2016

Wiosny wiosny z Makowa chcemy Kasiu zdrowiej na fotki poczekamy Zbierałaś nasionka z.Magesti?
Agania 11:46, 09 kwi 2016

Nie wiedziałam, że z cebulowymi mogą być takie kłopoty, sama też coś u siebie zauważyłam, jak zielone liście niektórych tulipanów się pokładają i więdną , ale myślę, że to ptzez ślimaki i porozrzucałam granulki, iryski masz boskie
Pozdrawiam Kasiu
mirkaka 05:45, 10 kwi 2016

A u mnie tulipany z tych nowych są jedną zimę nie wykopane i słabo wykształciły pąki, normalne tulipany które są u mnie kilkanaście lat kwitną ,mimo że wykopuję je co ok 3 lata, a z tych nowych odmian raz nie wykopałam i nie będę miała kwiatów, wyszły z cebul po jednym liściu
Iwk4 06:18, 10 kwi 2016

Kasiu, zdrówka życzę. Aż tak się rozchorowałaś?