Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu

Makowo na Kociewiu

Margarete 01:35, 16 maj 2016

Za tulipki z bukszpanem dziękuję. Czym będziesz pryskać na te mniszki, kurdybanek etc...?
Też tak mam...
makkasia 06:30, 16 maj 2016

Margarete napisał(a)
Za tulipki z bukszpanem dziękuję. Czym będziesz pryskać na te mniszki, kurdybanek etc...?
Też tak mam...

Chwstoxem ale tylko miejsca z kurybankiem ....
Juzia 07:58, 16 maj 2016

makkasia napisał(a)

Juziu och no Ty się nie dziw, przecież jest wiosna a Ty masz takie pustki w ogrodzie Ja mogłabym napisać książkę, "Rozmowy okołoogrodowe użytkownika i ogrodnika gdzie ten pierwszy i drugi właścicielami jednego ogrodu som" Aby nie być w wiecznym stanie wojny musiałam nabrać dystansu, nauczyć się cierpliwie czekać na odpowiedni moment do przemeblowań i opanować sztukę przekonywania w sytuacjach beznadziejnych

Noooo pustki! Takie pustki, że wczoraj dwie godziny same bukszpany pryskałam na miodówkę
Ale chociaż różaneczniki na froncie pochwaliła....bo one całe kwiatami obsypane

Juzia 08:04, 16 maj 2016

Kasiu różaneczniki masz na jakiej wystawie? Tulipany tam dają radę?
Bo tak myślałam wczoraj żeby u siebie też do Rh dorzucić tulipki.... u Ciebie tak ładnie to wygląda!
makkasia 08:56, 16 maj 2016

Juzia napisał(a)
Kasiu różaneczniki masz na jakiej wystawie? Tulipany tam dają radę?
Bo tak myślałam wczoraj żeby u siebie też do Rh dorzucić tulipki.... u Ciebie tak ładnie to wygląda!

Róąneczniki to ukryta w cieniu domu wystawa wschodnia a drugie miejsce to zachodnia. Tulipany w półcieniu i w kwaśnej ziemi jakoś nie protestują ...ale to ostatni rok jak tam są. Moje RH są ładnie zabudowane i od samej ziemi mają kwiatki. Tulipki zakrywają doły łodygami i wprowadzają chaos ...na bank tulipanów przed nimi nie będzie. Inna rzeczą jest gdy masz sporo miejsca przed RH to to się sprawdzi u mnie poupychane wszystko jest i nie podoba mi się.
makkasia 08:58, 16 maj 2016

Juzia napisał(a)

Noooo pustki! Takie pustki, że wczoraj dwie godziny same bukszpany pryskałam na miodówkę
Ale chociaż różaneczniki na froncie pochwaliła....bo one całe kwiatami obsypane

Juziu ja wiem, że masz tak jak być powinno ale no cóż jak Mama mówi, ze za mało kwiatów to jest za mało i już!
Juzia 09:17, 16 maj 2016

makkasia napisał(a)

Róąneczniki to ukryta w cieniu domu wystawa wschodnia a drugie miejsce to zachodnia. Tulipany w półcieniu i w kwaśnej ziemi jakoś nie protestują ...ale to ostatni rok jak tam są. Moje RH są ładnie zabudowane i od samej ziemi mają kwiatki. Tulipki zakrywają doły łodygami i wprowadzają chaos ...na bank tulipanów przed nimi nie będzie. Inna rzeczą jest gdy masz sporo miejsca przed RH to to się sprawdzi u mnie poupychane wszystko jest i nie podoba mi się.

Moje Rh jeszcze niskie, więc mogłabym dać z tyłu i pomiędzy.
Chyba spróbuję
Juzia 09:18, 16 maj 2016

makkasia napisał(a)

Juziu ja wiem, że masz tak jak być powinno ale no cóż jak Mama mówi, ze za mało kwiatów to jest za mało i już!

Taaaa.....

Basilikum 14:09, 16 maj 2016

Chodz do mnie jeszcze raz bo mamy jagnieta blizniaki
Malgosik 15:14, 16 maj 2016

Ten Rh z tyłu za CW to dopiero będzie kwitł?
Ogromny jest.