Lubię wszystkie pory roku oprócz zimy ale kocham lato i Makowo też najbardziej lubię latem ...
Genie zzieleniała, nareszcie
Nic to, że niektóre róze mają przestój zaczynają jeżówki
Southern Belle
aaaallllleeee bukszpany .... pięknie !!! swoje szałwie również ścięłam . Napisałaś , że do zera ? hmmm ja tak 10cm od ziemi .... ciąć niżej ? podpowiedz proszę
ojeju Sylwia dziękuję, baaardzo dziękuję
Sylwia to Ty jesteś ekspertem od szałwii
Nigdy nie tnę na zupełne zero (tak moi się napisało) choć często zostają same przycięte łodygi.
Tnę w zależności od odmiany te niskie bardzo zwarte tnę nad pierwszymi od ziemi listkami, a rzadkie wysokie odmiany tnę prawie na zero ale coś tam zostawiam. Są też takie, z którymi się bawię i przycinam przekwitłe kwiatostany. Wybacz ale mam tyle odmian niewiadomych, ze posiłkuję się wyglądem zewnętrznym
Sylwia bardzo, bardzo się cieszę, ze Cię u siebie widzę
ściskam
No co Ty Kasiu ... każdy zbiera jakieś doświadczenia ... No to swoje gabionowe zostawię tak jak przycięłam . Zapytałam bo rosną mi takie giganty , że inne rośliny przestają oddychać w momencie kwitnienia .... Właśnie z tych niższych to tylko kwiecie tnę podobnie jak lawendę ... Dzięks za odpowiedź
Kurde napisałam elaborat i wcięło
jeszcze raz
Po pierwsze nie gadaj, ze u Ciebie coś jest nie tak - lato jest piękne u Ciebie Tyż Po drugie Bonika w tym roku po raz pierwszy łamie się od ciężaru kwiatów, nigdy tak nie miała. Kocimiętka zacznie za 1,5 tygodnia od nowa
Moje róże też mają odpoczynek choć nie wszystkie
szał przeżywa np. pomponella