Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu » Edycja postu

Makowo na Kociewiu

makkasia 20:30, 30 gru 2013

WilczaGora napisał(a)

"po mojemu"
uwielbiam takie ozdoby

makkasia 20:31, 30 gru 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Ślicznie, delikatnie, cudownie w Makowie na Kociewiu, pozdrawiam i buziaki posyłam

dziękuję Ja również buziam
makkasia 20:31, 30 gru 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Ślicznie, delikatnie, cudownie w Makowie na Kociewiu, pozdrawiam i buziaki posyłam

dziękuję Ja również buziam
makkasia 20:40, 30 gru 2013

dzisiaj rozejrzałam się po ogrodzie i

innych cebulowych nie zauważyłam
ogród w tej pogodzie nie wygląda interesująco ale parę fotek zostawiam
Zielona 20:43, 30 gru 2013

makkasia napisał(a)

Dzięki Marto to bardzo miłe jak taka mistrzyni klimatu pisze u mnie takie słowaściskam

Ło matko! Ja się tutaj dzisiaj doczekałam od Was takich komplementów, że aż mnie pąs oblewa. Klimat tworzą ludzie, a nie przedmioty. Wiesz... kiedy byłam w szkole podstawowej, miałam wspólny pokój z Siostrą. Żyliśmy skromnie. Pokój był... hmmmm.... jakby to delikatnie ująć... bardzo, bardzo skromny. Ze starą meblościanką na wysoki połysk, z niskim sufitem, bo w PRL-owskim parterze, z linoleum na podłodze. Zazdrościłam koleżankom pięknych dziewczęcych pokoików, a swoje krzywe ściany kryłam pod plakatami. Moja mądra Mama z uporem maniaka przekonywała: chodź, zrobimy tu razem porządek i zobaczysz, że nawet najskromniejszy pokój, jeśli będzie uporządkowany, może być ładny. I... był. Powiesiłyśmy wyprane zasłonki (stare, w niewyjściowym kolorze), poukładałyśmy książki na starych, niewyjściowych półkach, plakaty powiesiłyśmy prosto, postawiłyśmy zdjęcie w ramce i... było pięknie... Choć żaden z przedmiotów - uwierz mi na słowo - nie był ładny... Bo klimat tworzą Ludzie Wtedy wyczarowała go dla mnie Mama.
Bogdzia 20:52, 30 gru 2013

Kasiu własnie podcięlam moją brzoze i teraz wygląda zupełnie tak jak Twoja.
Miłego Sylwestra i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
Kasik 20:58, 30 gru 2013

Piszecie że tniecie drzewka, czy to znaczy że ja mam moją brzozę też ciachać, - a wierzby?

Trochę mam stracha. Mówi się, że każde cięcie pobudza do wzrostu. Co jak wypuszczą nowe świeże gałązki i pomarzną?

Kasieńko obiecałaś mi powiedzieć kiedy mam ciąć - czy teraz -czy jeszcze czekać? Pomocy !!!
Joku 21:18, 30 gru 2013

Lubię ogrody w takiej wersji, zielonej. Rozplenica na zdjęciu kojarzy mi się z ogonem pawia.
Dużo dobrego w Nowym Roku Kasiu!
baraga1904 21:27, 30 gru 2013

...cudne zdjęcia wnętrz i ogrodu... a ja nie miałam w tym roku jemioły buuuuu...
..Do siego...
Bogdzia 22:21, 30 gru 2013

Kasik napisał(a)
Piszecie że tniecie drzewka, czy to znaczy że ja mam moją brzozę też ciachać, - a wierzby?

Trochę mam stracha. Mówi się, że każde cięcie pobudza do wzrostu. Co jak wypuszczą nowe świeże gałązki i pomarzną?

Kasieńko obiecałaś mi powiedzieć kiedy mam ciąć - czy teraz -czy jeszcze czekać? Pomocy !!!

Lepiej jeszcze poczekaj, jeśli będzie zima to łatwo poznac kiedy ciąc bo jak tylko zacznie sie ocieplac odrobinkę , na ogół był to luty, ale jeśli będzie tak ciepło jak teraz to bedzie problem z wybraniem terminu.