beta
21:30, 25 wrz 2013
witam
...
chciałabym się z Wami podzielić bardzo prostym i szybkim przepisem na coś słodkiego
...nie pamiętam zbytnio skąd przepis pochodzi, w każdym razie długo sobie leżał zanim go wypróbowałam
Skłądniki:
3 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
ok. 175 g mąki (czyli niecała szklanka)
160 g cukru
200 g masła
1/2 łyżeczka imbiru
2 gruszki
Masło utarłam z cukrem, następnie dodawałam po jednym całym jajku, potem przesianą mąkę, i proszek do pieczenia, na koniec dałam imbir i cały czas ucierałam. Gruszki pokroić w plastry i układać na cieście w taki sposób aby kolejne kawałki zachodziły na siebie. Następnie po wierzchu posypać 1 łyżką cukru.
piec ok 1 godz. w 180 stopniach
smacznego

chciałabym się z Wami podzielić bardzo prostym i szybkim przepisem na coś słodkiego

Skłądniki:
3 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
ok. 175 g mąki (czyli niecała szklanka)
160 g cukru
200 g masła
1/2 łyżeczka imbiru
2 gruszki
Masło utarłam z cukrem, następnie dodawałam po jednym całym jajku, potem przesianą mąkę, i proszek do pieczenia, na koniec dałam imbir i cały czas ucierałam. Gruszki pokroić w plastry i układać na cieście w taki sposób aby kolejne kawałki zachodziły na siebie. Następnie po wierzchu posypać 1 łyżką cukru.
piec ok 1 godz. w 180 stopniach

smacznego