Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilcza Góra

Wilcza Góra

WilczaGora 22:00, 17 gru 2014

eda napisał(a)
Co tam słychać u mojej ulubionej wilkowej panienki
Oglądałam fotki fajnie się wszystko zmienia ale grudzień daje białościa po oczach lubię jak tak biało wolę nie myśleć o kolorkach bo wpadam w deprechę ha ha bo bym już chciała tulipany podziwiać Buziaki

a mi już wszystko jedno
akceptuję aurę taką, jak jest ...
...biało to biało ...kolorowo to kolorowo....
szaro i buro za oknem...bawię się kolorami we wnętrzach...
WilczaGora 22:02, 17 gru 2014

grazyna napisał(a)
Pięknie robisz porównania pór roku, zdecydowanie wygrywają miesiące cieplejsze. Zima jest oschła, surowa,sroga, nieprzystępna - posiada cechy,za którymi nie przepadam

Dekoracje świąteczne cudowne, pozdrawiam

kochana ... zaglądąłam do Ciebie...widziałam wspaniałe zdjęcia i cudowne, rodzinne chwile

zimowe zdjęcia wstawiam, żeby pokazać, że i najbardziej niewdzięczny czas w ogrodzie można pokochać...wszystko przed Tobą ...mam tyle ptaków w ogrodzie...na fotki tylko czasu brak...ech życie....
Pszczelarnia 22:02, 17 gru 2014

Szukałam sweterka, były renifery, jakieś inne kotki, pszczoły nie było.
Żeby ułatwić Twoje poszukiwania serc w kolorze pożądanym beżowej miedzi (jakiż dźwięk wydają przy stukaniu o siebie, "jak miedź brzęcząca"), TK Maax - jest tego mnóstwo.
Gabriela 22:04, 17 gru 2014

Nie jest tak do końca, że zimą nie ma kolorów w ogrodzie. Przecież każde drzewo, kzew, ma inny kolor gałęzi, igieł, a trawa jest zawsze zielona. Buro i smutno najbardziej jest pod koniec zimy, albo i wcześniej po dużym i stopionym już śniegu. Wtedy najtrudniej cieszyć się ogrodem.
Kalendarz zdjęciowy bardzo mi się spodobał.
WilczaGora 22:09, 17 gru 2014

Gabriela napisał(a)
Nie jest tak do końca, że zimą nie ma kolorów w ogrodzie. Przecież każde drzewo, kzew, ma inny kolor gałęzi, igieł, a trawa jest zawsze zielona. Buro i smutno najbardziej jest pod koniec zimy, albo i wcześniej po dużym i stopionym już śniegu. Wtedy najtrudniej cieszyć się ogrodem.
Kalendarz zdjęciowy bardzo mi się spodobał.

poszukałam dla Ciebie aktualnych kolorów...innych niż szaro bure

a kalendarz mam zamiar prowadzić codziennie...mam tyle zdjęć...
C.D.N. JUTRO...
WilczaGora 22:11, 17 gru 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Szukałam sweterka, były renifery, jakieś inne kotki, pszczoły nie było.
Żeby ułatwić Twoje poszukiwania serc w kolorze pożądanym beżowej miedzi (jakiż dźwięk wydają przy stukaniu o siebie, "jak miedź brzęcząca"), TK Maax - jest tego mnóstwo.

Dziękuję bardzo....bo widzisz Pszczółko....o ten buk się rozchodzi...on serc potrzebuje brzęczących....listeczki ma a serduszka na żyłkach chcę powiesić

grazyna 22:12, 17 gru 2014

WilczaGora napisał(a)

...
zimowe zdjęcia wstawiam, żeby pokazać, że i najbardziej niewdzięczny czas w ogrodzie można pokochać...wszystko przed Tobą ...mam tyle ptaków w ogrodzie...na fotki tylko czasu brak...ech życie....

Nie pokocham, za późno na tę miłość, zmuszona jestem ją tolerować.

Właśnie ptaki, przez okno patrzymy na gromady w naszym ogrodzie poszukujące schronienia, jedzenia w ten ciężki czas i dla nich. Mam dużo owoców na berberysach, na cisach i coś tam jeszcze jest, skoro stadami przylatują. Gdy trzeba-dokaramiamy.

Zdjęcia zimy są piękne, majestatyczne - ale nie wywołują we mnie uczuć w sercu, jak to bywa z pozostałymi porami roku.

Ale Twoja zdjęcia są zawsze piękne!
WilczaGora 22:17, 17 gru 2014

grazyna napisał(a)

Nie pokocham, za późno na tę miłość, zmuszona jestem ją tolerować.

Właśnie ptaki, przez okno patrzymy na gromady w naszym ogrodzie poszukujące schronienia, jedzenia w ten ciężki czas i dla nich. Mam dużo owoców na berberysach, na cisach i coś tam jeszcze jest, skoro stadami przylatują. Gdy trzeba-dokaramiamy.

Zdjęcia zimy są piękne, majestatyczne - ale nie wywołują we mnie uczuć w sercu, jak to bywa z pozostałymi porami roku.

Ale Twoja zdjęcia są zawsze piękne!

no dobra...polubić ptaki dokarmiam cały czas ...od 10 lat non stop....ile kilogramów słonecznika wysypałam ...nie wiem...worki po 25 kg...kilkadziesiąt ...a one czekają każdego ranka...owoce są, ale zwykle kwiczoły i bażanty je pałaszują ...rokitnik, berberysy, kaliny, róże....
kule ze słoninką i ziarnami ...już roztopiłam z 10 kg smalcu...dobra ze mnie "ptasia mama"

zdjęcia dziękują, a te zimowe szczególnie
kasiek 23:13, 17 gru 2014

Bomba porównania, gdybym maiała taki szron lub szadź w ogrodzie zostawiłabym zasuszone byliny, ale u mnie brak mrozów , w ogóle mam cieplej przez gęste zabudowe, a w takim grudniu jak ten nienawidze takich pędów mokrych i gnijących, to juz wole je wyciąć i wzdychać u innych u których jest tak piękna szadz
eda 23:18, 17 gru 2014

WilczaGora napisał(a)

a mi już wszystko jedno
akceptuję aurę taką, jak jest ...
...biało to biało ...kolorowo to kolorowo....
szaro i buro za oknem...bawię się kolorami we wnętrzach...

Dobre podejście muszę zastosować Spokojnej nocki