Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe przygody

Ogrodowe przygody

iwonadm 22:33, 25 kwi 2015

Rench napisał(a)
Mam tylko jedną czereśnię,ma zawsze dużo owoców,nie martw się,będziesz miała i Ty

Jak masz takiego łowcę przy domu,to się nie dziwię,że nornice uciekają daleko i masz takie łany tulipanów Tylko pozazdrościć

Z tymi czereśniami poczekamy zobaczymy. U mnie w narcyzach też siedziało jakieś świństwo. W tym roku nie kwitły w jednym miejscu wykopałam i były takie brzydkie w środku to pewnie ten robaczek co jej je
malgorzata_s... 22:35, 25 kwi 2015

tulipany chociaż u ciebie cudne U mnie połowy nie ma, zgniły ostały tylko najwytrwalsze. Miłej niedzieli
iwonadm 22:35, 25 kwi 2015

Magdah napisał(a)
Iwona, tulipany u Ciebie na bogato

Ja się nie trochę obraziłam, bo po roku, dwóch, większość przestała kwitnąć, szczególnie z pełnych odmian. Uznałam, że nie będę się w to bawić, ale po Twoich zdjęciach znowu nabrałam ochoty

Wstawiłam u siebie zdjęcie Betty, ale w tym roku kwitnie chyba słabiej, może jeszcze się rozkręci, pozdr

Oczywiście namawiam na tulipany to jednak najbardziej wiosenne kwiaty, choć w tym roku zauważyłam, że kwitną jakby szybcie tz. szybko przekwitają, co nie jest zbyt wesołą wiadomością.
Ja też doczekałam się kwiatka na Betty i przyznam, że jest duży i pięknie pachnie.
Zdjęcie wieczorne bo dziś późno wróciłam, a jutro ma padać więc może

iwonadm 22:47, 25 kwi 2015

Reni, Ewa, Gosia dziękuję za odwiedziny
iwonadm 22:53, 25 kwi 2015

Dziś byłam u Agnieszki z forum nick Ogród prawie romantyczny, bardzo przemiłe spotkanie. Byłyśmy też w szkółce w Bąblinie, niestety czasu było zbyt mało a roślinki które chciałyśmy niedostępne. Następnym razem zapraszam do mnie Pojedziemy na objazd szkółek obok mnie
iwonadm 22:57, 25 kwi 2015

Dziś pokazało się kilka nowych
na zdjęciu nie za bardzo to widać ale ma od dołu taki prawie czarny kolor. Choć ma klasyczny kształt przyciąga uwagę.

iwonadm 23:00, 25 kwi 2015

ten ma takie fioletowe przebarwienia, ładnie to wygląda
iwonadm 23:04, 25 kwi 2015

Tym strzeliłam tylko 1 fotkę z zasady nie kupuję czerwonych więc wszystkie które mam to podmiana przy zakupie u producenta lub w sortowni życie
iwonadm 00:21, 26 kwi 2015

Tulipanki wylądowały w wazonie

Magdah 00:26, 26 kwi 2015

iwonadm napisał(a)
Dziś byłam u Agnieszki z forum nick Ogród prawie romantyczny, bardzo przemiłe spotkanie. Byłyśmy też w szkółce w Bąblinie, niestety czasu było zbyt mało a roślinki które chciałyśmy niedostępne. Następnym razem zapraszam do mnie Pojedziemy na objazd szkółek obok mnie

Byłam tam kilka razy, ale ostatnio chyba trzy lata temu. Pomijając nawet asortyment, to bardzo ładnie położona szkółka