Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe przygody

Ogrodowe przygody

iwonadm 21:07, 19 maj 2015

MirellaB napisał(a)
Rh faktycznie zdumiewający. Pięknie kwitnie I masz pod nim kamyczek, a one tego nie lubią.
Taką samą kurację wg.wskazówek Bogdzi robię moim + pinivit - czyli wszystkie trzy wymieszane i oprysk dolistny co 4 dni.
Po tym co u Ciebie widzę dla moich bidulek też jest szansa

I mam pytanko - czy masz rozłożoną matę pod kamyczkiem?

kamyczki bardziej rozsunęłam spod rh a tam gdzie są kamyczki mam matę systematycznie ją jednak usuwam.
iwonadm 21:08, 19 maj 2015

olaw napisał(a)
Ale pięknie kwiatów na RH, ale zdjęcie czosnkowe fantastyczne [/
prawda
iwonadm 21:11, 19 maj 2015

Bogdzia napisał(a)
Pięknie kwitnie faktycznie ale tak obfite kwitnienie go osłabi wiec podsyp po kwitnieniu nawozem i podlewaj latem , no i kamyczki jeszcze bardziej bym rozsunęła bo korzenie mu sie rozrastaja.Cieszę sie ze jest taki piękny. Pozdrówka.

Te cenne rady biorę do serca
mirkaka 10:03, 20 maj 2015

Nawożenie RH jest bardzo ważne, ale ja uważam z własnego doświadczenia że jeśli dół jest źle przygotowany to nawożeniem dużo nie wskórasz. Moje Rh i azalie ,te które mają w dole ziemię rodzimą całkowicie wymienioną i zastąpioną ziemią do Rh, kwaśnym torfem i korą rosną pięknie, są ciemnozielone. Te którym próbowałam mieszać moją glinę z torfem i korą mają liście żółte, z widocznymi niedoborami. I jeszcze jedno- warto przewidzieć jaki będzie po np. 10 -20latach i zrobić już taki wielki dół. Bogdzia ma swoją rodzimą glebę chyba bardziej piaszczystą i kwaśną, ja mam ciężką zasadową glinę, warto to wiedzieć na początku przygody z kwasolubami.
Iwonko a Twój Rh cudny, to teraz wyobraź go sobie jaki będzie imponujący za 10-20 lat
iwonadm 10:12, 20 maj 2015

on za 10 lat docelowo ma mieć po 10 latach 1m-1,5 więc nie spodziewam się wielkiego olbrzyma
jak go kupiłam to był taki zabiedzony kupiłam mu ziemie do RH a potem lała i lałam
marta_d 15:58, 20 maj 2015

Widzę że dawno do Ciebie nie zaglądałam i masz ta piękna odmianę tulipanów! Jak lody zastanawiałam się nad nimi, ale cebulę były dosyć drogie. Prezentują się świetnie ! To ich pierwszy rok u Ciebie w ogrodzie ?
MirellaB 18:53, 20 maj 2015

iwonadm napisał(a)

kamyczki bardziej rozsunęłam spod rh a tam gdzie są kamyczki mam matę systematycznie ją jednak usuwam.

A ja żałuję, że nie rozłożyłam maty. Nie daję rady opanować zielska wyłażącego spod kamyczka
Na drugiej połowie ogrodu będę rozkładała matę.
iwonadm 18:55, 20 maj 2015

Jeśli chodzi o chwasty to u mnie najbardziej rosną po stronie po której nie mam sąsiadów
iwonadm 18:58, 20 maj 2015

marta_d napisał(a)
Widzę że dawno do Ciebie nie zaglądałam i masz ta piękna odmianę tulipanów! Jak lody zastanawiałam się nad nimi, ale cebulę były dosyć drogie. Prezentują się świetnie ! To ich pierwszy rok u Ciebie w ogrodzie ?

miło że wpadłaś dbaj o siebie a raczej o Was
Ice cream kupiłam po 2,50 wiec okazja dlatego wzięłam 10 pierwszy sezon są w koszyku więc będę wkopywać oby z pozytywnym skutkiem
Kasya 18:58, 20 maj 2015

iwonadm napisał(a)
Jeśli chodzi o chwasty to u mnie najbardziej rosną po stronie po której nie mam sąsiadów

u mnie wszędzie rosna najbardziej