Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe przygody

Ogrodowe przygody

patrycja 17:39, 08 kwi 2017

iwonadm napisał(a)

Powiem szczerze ta zima dla moich róż była rewelacyjna, żadnych strat i przymrożeń. Z nowości mam Soul, Schone Maiud, Gardina, Jagoda, Inka, Romina, Friedenslicht, Hansestadt Rostock, Wedding Piano, Piano, Country Girl. Większość czeka na wsadzenie, też czekam na słońce. Proszę o przesłanie ciepłych promyków. Pojechałam kupić dziś Shafir mają ją w szkółce ale nie chcieli sprzedać mi nawet 1 szt. ktoś wszystkie wykupił. Do tego strasznie podnieśli ceny więc to chyba moje ostatnie wiosenne zakupy. Taniej było na jesieni i krzaczki w lepszej kondycji.

Jak do nich dzwoniłam to Artemis w pojemniku mieli po 15zł. Kurczę piszesz że krzaczki nie za bardzo? Miałam jechać po świętach to może wstrzymam się do jesieni.
iwonadm 18:16, 08 kwi 2017

patrycja napisał(a)

Jak do nich dzwoniłam to Artemis w pojemniku mieli po 15zł. Kurczę piszesz że krzaczki nie za bardzo? Miałam jechać po świętach to może wstrzymam się do jesieni.

Artemis mają bardzo dużo więc na pewno coś wybierzesz. Ja kupiłam dziś chociaż mieli właśnie po 15 zł Piano, Country Girl i Hansestadt Rostock
W doniczce sadzą po 2 szt więc za jedną wychodzi 7,50 zł Dziś wsadziłam właśnie 2 szt Piano i 2 szt. Wedding piano.
ewsyg 18:52, 08 kwi 2017

Z Twojej listy zakupowej mam róże: Gardina, Friedenslicht, Hansestadt Rostock, Wedding Piano, Piano.
iwonadm 19:43, 08 kwi 2017

ewsyg napisał(a)
Z Twojej listy zakupowej mam róże: Gardina, Friedenslicht, Hansestadt Rostock, Wedding Piano, Piano.

9 mam jeszcze do wsadzenia na razie udało mi się wkopać te 4 krzaczki: po 2 piano i wedding. Doczekać się nie mogę czekam na kwiaty a tulipki mają tylko zielone pączki. Tęsknię za kwiatami
ewsyg 20:04, 08 kwi 2017

A co to za piękność. Ja chyba dokupię jeszcze azalii bo jakoś nudno wiosną u mnie.
iwonadm 20:40, 08 kwi 2017

ewsyg napisał(a)
A co to za piękność. Ja chyba dokupię jeszcze azalii bo jakoś nudno wiosną u mnie.

Ja inwestuję jedynie w długo kwitnące roślinki mam 2 azalie i więcej nie kupuję
Ta róża to nn nie wiem jak ją prowadzić wygląda na parkową w tym roku nie cięłam jej tylko zakulkowałam
Szukałam jej już wszędzie i nie mogę znaleźć co to za jedna, kwiaty rozną kiściami, w pąku robi się taka biała kuleczka, po rozwinięciu ma taki ecru środek biała na około, pięknie kwitnie, oczywiście powtarza kwitnienie. Ale zero na jej temat nie mówiąc o nazwie. Kupiłam ją na rynku u nas w Pobiedziskach Masz jakiś pomysł co to za jedna?

tak wyglądała jesienią

patrycja 20:45, 08 kwi 2017

Na rynku sprzedawają róże? Gdzie? Kiedy? w jakim miejscu?
ewsyg 21:03, 08 kwi 2017

Mnie na pierwszy rzut oka skojarzyła się z różą the pilgrim. Porównamy bo pielgrzyma posadziłam jesienią, może będzie chociaż jeden kwiat.
iwonadm 21:24, 08 kwi 2017

patrycja napisał(a)
Na rynku sprzedawają róże? Gdzie? Kiedy? w jakim miejscu?
Na targu koło rynku w sobotę stoi parę osób z kwiatami
Od tej Pani mam
iwonadm 21:29, 08 kwi 2017

ewsyg napisał(a)
Mnie na pierwszy rzut oka skojarzyła się z różą the pilgrim. Porównamy bo pielgrzyma posadziłam jesienią, może będzie chociaż jeden kwiat.
Chętnie porównam rzeczywiście podobny