Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej » Edycja postu

Na Łowieckiej

inag 23:16, 30 sty 2016

Makao_J napisał(a)
Dzięki wielkie. Pozdrawiam.

Poecam się na przyszłość
inag 23:20, 30 sty 2016

MirellaB napisał(a)
Ilonko macham do Ciebie i wiosny wypatruje Jest już u Ciebie
U mnie troszkę jej widać

Odmachuję
Powoli ją zauważam Powschodziły krokusy, ale są takie maleńkie - dopiero kiełkują i tulipany - te sadzone dwa lata temu. Cebule wsadzane jesienią na razie siedzą w ziemi.
Idę zaraz do Ciebie nadrobić zaległości
inag 23:26, 30 sty 2016

nawigatorka napisał(a)
Ilono brak nam Ciebie.wracaj na dobre.
Jak Twoje plany ogrodowe? Graby przy altanie nadal aktualne?
A i wczoraj zauwazylam ze rozchodniki te,ktore wysylalas mi jesienia wypuszczaja kapustypozdrawiam

Wiosną jak znów rozsmakuję się w Ogrodowisku to już przepadnę na dobre
Graby oczywiście aktualne! Nie mogę się ich doczekać Muszę właśnie zadzwonić do mojego szkółkarza i spytać kiedy mogę się ich dokładnie spodziewać. Wiem że jeszcze styczeń ale najchętniej już bym je wsadzała
U mnie rozchodniki też całe zielone. Bardzo się cieszę, że Twoje przetrwały transport i fajnie się przyjęły! Bardzo kibicuję Tobie, Twoim pomysłom i ogrodowi Bardzo jestem ciekawa jak będzie wygądał za dwa - trzy lata...
Spokojnej nocy!
agata19762 20:49, 07 lut 2016

witam nieśmiało Ilonko
MirellaB 22:13, 07 lut 2016

Cześć Ilonka co u Ciebie?
W ogrodzie sezon już rozpoczęłaś?
Sabina76 23:01, 07 lut 2016

Puk puk... Widzę, że szykujesz się już do wiosennych zakupów. A te graby docelowo gdzie będą rosły? I co tam jeszcze planujesz?
inag 23:43, 08 lut 2016

Cześć dziewczyny!
Aktualnie odpoczywam od ogrodu i przyznaję szczerze że w tym roku jeszcze nic na zewnątrz nie zrobiłam.. Mam nadzieję, że mi się odmieni wraz z pierwszymi wiosennymmi promieniami słońca
Zrobiłam dziś tylko szybki obchód cebulowych (szybki bo zimno dzisiaj było okrutnie) i mogę się pochwalić, że tulipany sprzed dwóch lat powschodziły prawie wszystkie. Zobaczymy czy zakwitną. Te sadzone jesienią siedzą jeszcze głęboko w ziemi.
Widziałam też kilka małych, zielonych pączków na hortensjach (to chyba coś szybko!?) Mam nadzieję, że nie pomarznie to wszystko bo pewnie jeszcze nie jedna noc z przymrozkami będzie
Zaczęłam też myśleć o wertykulacji. Trawnik niby jest w lepszej kondycji niż rok temu ale niech mu będzie - mam nadzieję, że się odwdzięczy
Biegnę popatrzeć co tam u Was słychać tak z grubsza bo pewnie żeby zadrobić kilka dni tak w 100% musiałabym zarwać nockę
Uściski!!!

inag 23:54, 08 lut 2016

Sabina76 napisał(a)
Puk puk... Widzę, że szykujesz się już do wiosennych zakupów. A te graby docelowo gdzie będą rosły? I co tam jeszcze planujesz?

Tak to mniej więcej wyglądać:

Graby - przed nimi żywopłocik z bukszpanu, który mam nadzieję, ze podkreśli i uporządkuje to wszystko. W środku róże artemis (zachorowałam na nie) i jakieś trawy w jednym gatunku jako wypełniacz. Myślałam o stipie, bo niesamowicie mi się podoba.

Mam jeszcze koncepcję, żeby z tyłu dać miskanta variegatusa, dla rozjaśnienia ciemnego tła z laurowiśni ale boję się czy artemisy nie zginą na jego tle???
No i jutro muszę zadzwonić do "mojego" pana od drzewek, kiedy mogę się spodziewać, że zdobędzie dla mnie graby.. Później się tylko modlić żeby M nie znalazł rachunku za drzewa
Ewik 01:50, 09 lut 2016

Variegatus może być za ciężki do róż, co myslisz o ML ?
nawigatorka 07:33, 09 lut 2016

Artsmis przerosnie ML.jesli chcesz dac niskie trawy to ja bym chyba wysokich juz nie dawala.bedzie pieknie