Ale zbieg - wybieram się w przyszłą sobotę do ogrodniczego właśnie po amanogawę. Planuję ją na taką małą rabatkę. Nie wiem czy tam się zmieści. Wrzucę jutro jej zdjęcie u siebie - jakbyś zerknęła A jak się sprawuje u Ciebie? Doczytałam, że na szer. rośnie 1-2 metry i jest wrażliwa na przymrozki. A kwiatuchy ma takie bardziej białawe czy różowe?
Inaczej ją planowałam.. Choć słońce świeciło mocno to było zimno i wiał nieprzyjemny wiatr. Miałam trochę planów "ogrodowych" a nic nie zrobiłam bo ręce marzły i zabrałam się do domu
Specjalistką od hortensji aż taką nie jestem ale myślę, że nie powinnaś się przejmować. Dadzą radę. To twarde bestie Zobaczysz, wszystko będzie dobrze na pewno
Przymrozek u mnie też solidny Ja się z kolei boję o rozplenice
Z chęcią zobaczę
Ja mam ich dwie sztuki. Po drugiej stronie ścieżki symetrycznie jest druga taka sama. Jestem z nich naprawdę zadowolona. Lubię taki kolumnowy pokrój drzew. U mnie mają dosyć niewielkie przyrosty ale się z tego cieszę, bo nie chciałabym by były wyższe. Musiałam je w trzech miejscach zczepić opaskami bo się rozjeżdżały gałęzie. Teraz wyglądają Lepiej. Co do przymrozków to nie wiem bo traktuję je tak jak inne drzewa nie wrażliwe na nie.. Nigdy ich nie okrywałam, nie chroniłam przed zimnem w żaden sposób i nie zauważyłam też by w jakikolwiek sposób ucierpiały... Kwitnie obłednie. Z chęcią bym Ci pokazała ale nie mam jej zdjęcia w fazie kwitnienia (jak to się stało???!!!) Jest dosłownie oblepiona takimi białawymi, sporymi kwiatami. Miejscami nie widać gałązek Mam jeszcze kiku-shidare zakura i od niej kwitnie niestety dużo krócej, ale tamta to szalona jest pod tym względem
Jak mam coś dodać od siebie, to polecam to drzewo serdecznie. (Zapomniałam jeszcze napisać, że bardzo ładnie się przebarwia na jesień) Jeżeli chcesz to zmierzę ją jutro dokładnie i dam Ci wymiary moich..
No normalnie po przeczytaniu chciałam już dzisiaj po nią pędzić Teraz zaczęłam się zastanawiać czy chcę tylko jedną A zmierzyłaś może? Mnie także pasuje, że nie rośnie za szybko.
Szkoda, że nie masz zdjęć w czasie kwitnienia. A może znalazłoby się zdjęcie kiku-shidare zakura? Wygooglowane to nie to samo co w rzeczywistości.