Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mała Eleczka

Mała Eleczka

bartek_luberda 22:01, 27 lis 2016

To ja już wole zbierać kartofle niż sadzić tulipany
ryska 22:04, 27 lis 2016

bartek_luberda napisał(a)

Albo sadzić: stopa, ziemniak, stopa, ziemniak itd. oj to były czasy. Konik, pługi, kanapki, herbatka w butelce
Kokesz 19:09, 28 lis 2016

Super filmik, u mnie też już wszystkie cebulki posadzone, ostatnie dwa tygodnie temu po ciemku przy latarce
oliwka 11:48, 29 lis 2016

ryska napisał(a)

Albo sadzić: stopa, ziemniak, stopa, ziemniak itd. oj to były czasy. Konik, pługi, kanapki, herbatka w butelce

hahahhaha ja też to pamiętam potem siedziało się już na podwójnej sadzarce za ciągnikiem i wrzucało ziemniaki w takie obracajace się koła na blacie
oliwka 11:52, 29 lis 2016

Eleczko, pięknie wyglądają hortensje w tych donicach. Ja swoje zdołowałam przed zimą.

A powiedz mi, bo ja trochę nie ogarniam traw jeszcze: czy to znaczy, ze stipa po 2-3 latach źle zaczyna wyglądać ????

Jeszcze jej u siebie nie miałam. Latem dostałam nasiona od Lorki i chcę ją wysiać na wiosnę do gruntu, zeby sprawdzic czy mi sie bedzie podobać.

bleebla 13:08, 30 lis 2016

oliwka napisał(a)
Eleczko, pięknie wyglądają hortensje w tych donicach. Ja swoje zdołowałam przed zimą.

A powiedz mi, bo ja trochę nie ogarniam traw jeszcze: czy to znaczy, ze stipa po 2-3 latach źle zaczyna wyglądać ????

Jeszcze jej u siebie nie miałam. Latem dostałam nasiona od Lorki i chcę ją wysiać na wiosnę do gruntu, zeby sprawdzic czy mi sie bedzie podobać.

Hej

Ja swoją stipę posadziłam jesienią 2014. Jak dotąd nie mogę nic złego o niej powiedzieć jeśli chodzi o brzydki wygląd. Dziewczyny piszą, że zaczyna im się pokładać po kilku latach.
Stipa lubi też przemarzać. Tusiawka kiedyś napisała, że ta która jej mocno przemarzła zimą, brzydko wyglądała w następnym sezonie.

Mnie najbardziej irytują jej nasiona. Pod stipą zamiast kory mam mnóstwo nasionek. Wygląda to mniej więcej jak legowisko kota lub psa Jak dla mnie to jedyny jej minus. Bardzo ją lubię i jeśli zacznie się pokładać wymienię na młodsze modele(w końcu siewek mam w ogrodzie pod dostatkiem ).
bleebla 13:14, 30 lis 2016

Kokesz napisał(a)
Super filmik, u mnie też już wszystkie cebulki posadzone, ostatnie dwa tygodnie temu po ciemku przy latarce

Ja mówiłam, że cebulek nie będę kupować w tym roku... no i co, właśnie mój mąż pojechał do holandii, przecież nie mogłam mu powiedzieć "nic nie kupuj kochanie"
Sadzić więc będę nie tylko z latarką ale i z grzałką elektryczną przy moim boku. Pewnie będę przez kilka dni pochylona jak ten pan z filmiku...

bleebla 13:17, 30 lis 2016

ryska napisał(a)

Jak się sadzi ziemniaki, nie wiedziałam, pomagałam tylko raz podczas wykopków... Fajnie było, ale ani kanapek ani herbatki nie dostałam. Czuję się oszukana
bleebla 13:21, 30 lis 2016

bartek_luberda napisał(a)

Jeśli już bym dopuściła taka myśl jak zbieranie albo sadzenie z hektarowych pól, to przynajmniej nich to będzie w Polsce, bo w Holandii to przeważnie pada i mocno wieje...
bleebla 13:24, 30 lis 2016

ryska napisał(a)
Pozdrawiam również, wszystko mam już obsadzone
Pan z filmiku budzi u mnie same pozytywne emocje, pełen podziw.

A gdyby nie miał tej maszyny... to dopiero robota.

Zobaczcie dziewczyny jakie oni mają fajne kosze na sadzenie cebul