Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mała Eleczka

Mała Eleczka

bleebla 21:49, 17 cze 2014

as226 napisał(a)

Mam to samo z bukszpanem, który był przewożony z innego miejsca do mnie w kwietniu, może odchorowują, bo Ty też przesadzałaś, dobrze pamiętam? Albo to może jakaś choroba, poczekajmy na oceny specjalistów

Działam na 2 fronty i napisałam również w wątku o bukszpanach. Jak na razie nikt nie napisał. Czekamy zatem
Kamajla 21:54, 17 cze 2014

Ale za to jaki. W końcu liczy się jakość, a nie ilość
bleebla 21:55, 17 cze 2014

aneta_swieca napisał(a)

Na awatarze ogród pokazowy Szkółki Krzewów moich Rodziców

Chyba na mapie znalazłam ale nie jestem pewna Daleko strasznie ojj daleko
bleebla 22:00, 17 cze 2014

Alisonek napisał(a)
Aguś a to przypadkiem nie jest normalne zjawisko, jak roslina jest gęsta i do środka dociera mniej światła, to liście żółkną??? to tak mi wyszło drogą dedukcji więc czekaj na jeszcze inne opinie

ciesz się jak najdłużej z czosnku, bo moje już się suszą w wazonie

Alu, zaglądałam do wszystkich kulek bukszpanowych i wszystkie zielone w środku.
Jeśli zobacze zółty na zewnątrz to się załamię.

Po cichu liczę na to, że za mało podlewałam w czasie upałów. W końcu ta donica to dla nich warunki ekstremalne.

Czosnek już powoli robi się suchy ale na pewno go jeszcze zobaczycie
as226 18:25, 21 cze 2014

Nikt nam nie podpowie co z bukszpanami ;(
bleebla 14:36, 22 cze 2014

as226 napisał(a)
Nikt nam nie podpowie co z bukszpanami ;(

Asiu, Sebek odpisał w wątku bukszpanowym.
ewakatowice 18:23, 24 cze 2014

Nie wiem czy pocieszę czy zmartwię…
Większość bukszpanów, które mam a mam je aż od wiosny wewnątrz wyglądają jak Twój.
Mają żółte liście a jak poruszam to opadają…

Pani w ogrodniczym poinformowała mnie, że to normalne, że tam mniej (lub wcale) światło słonecznie nie dochodzi i mam się nie przejmować.
Wcześniej, już się podniecałam, że złapały grzyba, potem zidentyfikowałam zamieranie pędów… hihih

Aktualnie, podlewam i nawożę. Młode przyrosty mają wiec przestałam panikować. Nie wiem czy słusznie.
W każdym bądź razie – zdobędę doświadczenie ))

stychaz 18:48, 24 cze 2014

Moje bukszpany tez tak mają szczególnie te duże, które było trochę mniej cięte. Tych mocno ciętych nie jestem w stanie sprawdzić. Dopóki mają łądne przyrosty - nie martwię się.

O ML odpisałam u siebie.
nicol21 20:31, 24 cze 2014

czosnek jest naprawdę olbrzymi! Kwitnie obłędnie! Donica zaraz się zapełni, rośliny podrosą i nic już nie będzie widać. Na pewno przyjemnie Ci się wypoczywa w takim ogródku.
Może coś szerszej perspektywy pokażesz?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
malkul 21:03, 24 cze 2014

Danusia o tym pisała , że to całkowice naturale, bukszpan tak ma że na zew. jest zielony a w srodku juz nie , to normalne i prawidłowe.