Danusza
13:03, 05 mar 2011

Dołączył: 30 wrz 2010
Posty: 2192
wczoraj mąż zrobił na obiad granaty przepisu swojej babci.
gotowanych kartofi tyle samo co utartych surowych(przeważnie po kilo daje
3-4 jaja
cebulka pokrojona i osmażona
sól, pieprz
mąka ziemniaczana -dajesz dla związania masy aby nie była zbyt luźna
mąki zwykłej 2 łyżki
masę wyrobić
kroić na kawałki rozwałkować je w środek dać nadzienie z mięsa(nie podaję bo każdy zrobi w/g smaku)tym razem dano pozostały farsz od pierogów
podawać z kapusta kiszoną

gotowanych kartofi tyle samo co utartych surowych(przeważnie po kilo daje
3-4 jaja
cebulka pokrojona i osmażona
sól, pieprz
mąka ziemniaczana -dajesz dla związania masy aby nie była zbyt luźna
mąki zwykłej 2 łyżki
masę wyrobić

kroić na kawałki rozwałkować je w środek dać nadzienie z mięsa(nie podaję bo każdy zrobi w/g smaku)tym razem dano pozostały farsz od pierogów
podawać z kapusta kiszoną

