Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miejsko & sielsko

Miejsko & sielsko

Madzenka 19:33, 05 mar 2014

Czy wyście oszalały? 100 postow? Lecę czytac....
nicol21 19:35, 05 mar 2014

zazdraszczam zakupów! fajne bukszpaniki i ceny też bardzo rozsądne. choć z sadzeniem bym się jeszcze wstrzymała. Pomyśl, że jak będziesz miała więcej roślinek to będziesz je mogła poprzestawiać i dopasować tak jak chcesz. a druga kwestia, jeśli buczki mają zawiązki to jeśli będzie jakaś bardzo zimna noc to może im to zaszkodzić, bo soki już w pekni krążą w nich.chyba, że będziesz je osłaniać na wypadek mrozu.

to mówiłam ja, co rozdzielałam trawy i żurawki
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Madzenka 19:40, 05 mar 2014

Sebek napisał(a)
Bukszpany teraz kupować to rzeczywiście ryzyko, nawet mimo tak łagodnej zimy - ale musi być OK - jak nie jak tak Ja kiedyś specjalnie zamówiłem bukszpany dopiero gdy wegetacja ruszyła, a przysłali mi przemarznięte... Jednakże Tobie tego nie życzę - tfu tfu tfuuuu co by dobrze rosły!!!
Te 6-paki z Obi i innych marketów nigdy nie wyglądały dobrze wg mnie - nie warto ich kupować....Skoro o 6-paku mowa idę wyrabiać swój z Chodakowską- fusy z kawy w tym przypadku nie pomogą

Sebek a czego się w tym roku obawiać, przecież u nas mrozów nie było a o Holandii nie wspomnę. Wg mnie zakup tegorocznych bukszpanów pozbawiony ryzyka.

Ja bym sadzila ale trzeba uwazać na palące słońce bo prawdopdoobnie w szklarni trzymane i może im słońce wypalić liście.
ewakatowice 19:42, 05 mar 2014

nicol21 napisał(a)
zazdraszczam zakupów! fajne bukszpaniki i ceny też bardzo rozsądne. choć z sadzeniem bym się jeszcze wstrzymała. Pomyśl, że jak będziesz miała więcej roślinek to będziesz je mogła poprzestawiać i dopasować tak jak chcesz. a druga kwestia, jeśli buczki mają zawiązki to jeśli będzie jakaś bardzo zimna noc to może im to zaszkodzić, bo soki już w pekni krążą w nich.chyba, że będziesz je osłaniać na wypadek mrozu.

to mówiłam ja, co rozdzielałam trawy i żurawki

dzięki za rady

mam nadzieję, że nie będę biegać i przesadzać ,,,

ale póki co muszę nabrać doświadczenia

Jak Twoje sadzonki się mają ????
ewakatowice 19:44, 05 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Sebek a czego się w tym roku obawiać, przecież u nas mrozów nie było a o Holandii nie wspomnę. Wg mnie zakup tegorocznych bukszpanów pozbawiony ryzyka.

Ja bym sadzila ale trzeba uwazać na palące słońce bo prawdopdoobnie w szklarni trzymane i może im słońce wypalić liście.

My się nie mogłyśmy nagadać... do dzisiaj nas trzyma
ewakatowice 19:44, 05 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

My się nie mogłyśmy nagadać... do dzisiaj nas trzyma
ewakatowice 19:51, 05 mar 2014

pokazałam zdobycze dnia dzisiejszego mojemu M,... stwierdził... wariatka
Bea 19:57, 05 mar 2014

Byłam w O. wszystko widziałam stożki nie takie najgorsze można było wybrać.
Wszystkie moje 2 kupione w O. i się mają dobrze.
Gabrysia_ 19:57, 05 mar 2014

Sebek napisał(a)

Te 6-paki z Obi i innych marketów nigdy nie wyglądały dobrze wg mnie - nie warto ich kupować....Skoro o 6-paku mowa idę wyrabiać swój z Chodakowską- fusy z kawy w tym przypadku nie pomogą

Sebek...ośmielę się nie zgodzić z tobą co do 6-paków z Obi,kupiłam w zeszłym roku chyba 220szt i tylko dwa wypadły,ale to raczej z winy przesuszenia i rosną najlepiej ze wszystkich
ewakatowice 19:59, 05 mar 2014

Gabrysia_ napisał(a)

Sebek...ośmielę się nie zgodzić z tobą co do 6-paków z Obi,kupiłam w zeszłym roku chyba 220szt i tylko dwa wypadły,ale to raczej z winy przesuszenia i rosną najlepiej ze wszystkich

będzie walka jesss
niech się krew koleje.... do łopat

Gabi, ja tam Ci ufam i kupiłam

Już 2 raz dostałam cynk... Dzięki kochana, kiedy przyjedzisz jako citka moich dzieci ????