Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miejsko & sielsko

Miejsko & sielsko

ewakatowice 17:03, 05 mar 2014

kolagn napisał(a)
Witaj
podgladam zmiany w twoim ogrodku - ciekawy pomysl, na pewno podejrze realizacje. Ja dopiero zaczynam swoja przygode w ogrodku, tez przy szeregowce tylko odwrotny problem z dzialka -szeroka a krotka. Narazie szukam jakiegos pomyslu
Pozdrawiam i trzymam kciuki za twoje pierwsze nasadzenia w tym roku
Aga

witam Ciebie serdecznie Aguś...
Musisz założyć swój wątek, napewno dziewczyny jak i sama SZEfowa będą Ciebie wspierać i doradzać ...ja ze swojej strony jedynie towarzysko... jak widać na moim gruncie to póki co bida

Jak szeroka a jak długa działka...
Doświadczenia w nasadzeniach nie posiadam ale skoro TU na Ogrodowisko trafiłaś z pewnością któryś z ogrodów Ciebie zainspiruje... zacznij oglądanie od profesjonalych tych Danusiowych ... :

ewakatowice 17:12, 05 mar 2014

Gardenarium napisał(a)

O każdej porze roku ? zastanówmy się - niezupełnie, dodajmy, że pomijamy okresy kiedy ziemia jest zmarznięta

A podczas kupowania w okresie wczesnej wiosny czasem lepiej się wstrzymać, aby nie zakupić roślin przemarzniętych, źle zimowanych czyli takich, które nie wznowią wegetacji, choć są zielone. Dopiero gdy słoneczko dobrze przygrzeje - usychają i robią się beżowe

Tutaj pokazuję jak takie bukszpany wyglądają

https://www.ogrodowisko.pl/watek/748-zimowanie-bukszpanow-w-donicach?page=1#post_1

Danusi,

Jak chciałaś mnie wystraszyć, to brawo
Serdeczne podziękowania za mądre i sprawdzone wskazówki.
... Mamunia moja dziś udzieliła mi porady, że jutro od 14 czas Byka i można sadzić... cokolwiek to znaczy hmmm... co sądzisz ?

mam coraz więcej tych moich DZIECIACZKÓW... a to wina nie moja a matki chrzesnej... OGRÓD BUKSZPANOWY
ewakatowice 17:12, 05 mar 2014

Gardenarium napisał(a)

O każdej porze roku ? zastanówmy się - niezupełnie, dodajmy, że pomijamy okresy kiedy ziemia jest zmarznięta

A podczas kupowania w okresie wczesnej wiosny czasem lepiej się wstrzymać, aby nie zakupić roślin przemarzniętych, źle zimowanych czyli takich, które nie wznowią wegetacji, choć są zielone. Dopiero gdy słoneczko dobrze przygrzeje - usychają i robią się beżowe

Tutaj pokazuję jak takie bukszpany wyglądają

https://www.ogrodowisko.pl/watek/748-zimowanie-bukszpanow-w-donicach?page=1#post_1

Danusi,

Jak chciałaś mnie wystraszyć, to brawo
Serdeczne podziękowania za mądre i sprawdzone wskazówki.
... Mamunia moja dziś udzieliła mi porady, że jutro od 14 czas Byka i można sadzić... cokolwiek to znaczy hmmm... co sądzisz ?

mam coraz więcej tych moich DZIECIACZKÓW... a to wina nie moja a matki chrzesnej... OGRÓD BUKSZPANOWY
Sebek 17:40, 05 mar 2014

Bukszpany teraz kupować to rzeczywiście ryzyko, nawet mimo tak łagodnej zimy - ale musi być OK - jak nie jak tak Ja kiedyś specjalnie zamówiłem bukszpany dopiero gdy wegetacja ruszyła, a przysłali mi przemarznięte... Jednakże Tobie tego nie życzę - tfu tfu tfuuuu co by dobrze rosły!!!
Te 6-paki z Obi i innych marketów nigdy nie wyglądały dobrze wg mnie - nie warto ich kupować....Skoro o 6-paku mowa idę wyrabiać swój z Chodakowską- fusy z kawy w tym przypadku nie pomogą
ewakatowice 17:46, 05 mar 2014

Sebek napisał(a)
Bukszpany teraz kupować to rzeczywiście ryzyko, nawet mimo tak łagodnej zimy - ale musi być OK - jak nie jak tak Ja kiedyś specjalnie zamówiłem bukszpany dopiero gdy wegetacja ruszyła, a przysłali mi przemarznięte... Jednakże Tobie tego nie życzę - tfu tfu tfuuuu co by dobrze rosły!!!
Te 6-paki z Obi i innych marketów nigdy nie wyglądały dobrze wg mnie - nie warto ich kupować....Skoro o 6-paku mowa idę wyrabiać swój z Chodakowską- fusy z kawy w tym przypadku nie pomogą

Czas zweryfikuje moje "dzieciaczki" aby... im na zdrowie wyszło pomieszkiwanie ze mną
Cleo 17:56, 05 mar 2014

Ewa bylam, kupiłam i teraz czytam, że to takie ryzyko
A powiedz mi, czy Twoje rozpoczęły już wegetację? Bo moje już mają zawiązki młodych listków więc nie mogą być zmarznięte.
ewakatowice 17:59, 05 mar 2014

co kupiłaś? Chwal się

moje mają zawiązki ...
Cleo 18:29, 05 mar 2014

U siebie pokazałam
ewakatowice 19:10, 05 mar 2014

Cleo napisał(a)
U siebie pokazałam

byłam widziałam
Cleo 19:26, 05 mar 2014

ewakatowice napisał(a)

byłam widziałam