Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

mirkaka 06:23, 03 maj 2016

Cudo, Wszyscy już wszystko napisali, ja dokładam swój zachwyt. Nie dziwię się że na jednoroczne jeszcze czekasz. Ciekawe czy tulipany posadzone w donicy przezimowałyby w ogrodzie bez dołowania?
Warmia 07:53, 03 maj 2016

Przemo, czapki z głów. Nic więcej nie powiem.
Gardener27 12:23, 03 maj 2016

Kacha123 napisał(a)
Przemcio, przecudnie! Jak w bajce!

Mysza napisał(a)
O rany, pięknie

lindsay80 napisał(a)
Piękne zdjęcia, bardzo energetycznie, a te pomarańczowe tulipany to mega dają po oczach, ale są niesamowite!

L00zak napisał(a)
Wiosenna Melodia kolorów
Cudownie

olga80 napisał(a)
Przemek mam problem ze złożeniem szczęki pięknie tulipanowo u Ciebie.

Flower1 napisał(a)

Wielkie dzieki nie moge się napatrzyć na te tulipany..

GosiaJoanna napisał(a)
Tulipanowe szalenstwo ....pieknie

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ooooooooooooooooooo kolego dałeś czadu z tymi tulipankami, ja na jesieni dokupię czerwonych i żółtych

Alisonek napisał(a)
Co tu dużo pisać, powaliłeś wszystkich tymi tulipanami
przepięknie Ci to wszystko zakwitło, zakochać się tylko

Lukasz2013 napisał(a)
Przemek super tulipany.

AsiaK_Z napisał(a)
Przemku nic nie napisałam o Twoich tulipanach, boooooooo mi mowę odjęło. Do dzisiaj chodzę z tabliczką na szyi Piękniaście
Macham

Warmia napisał(a)
Przemo, czapki z głów. Nic więcej nie powiem.

Zana napisał(a)
Chciałam zacytować któreś zdjęcie, ale nie mogę się zdecydować które wybrać, bo wszystkie są super! Od razu oczy szerzej otwarte. Cmok na dzień dobry. Za takie foty.

Dziękuję wszystkim bardzo serdecznie

Gardener27 12:29, 03 maj 2016

Kuba napisał(a)
Przemku pokazałam Twoje tulipany mężowi i dostałam już pozwolenie na zakup 200 cebul do donic jesienią poproszę o instrukcje
zachwycam się Twoimi zdjęciami od wczoraj

Ewo mąż musiał się ucieszyć na perspektywę nowego wydatku ale warto bo wiosną jest na co popatrzeć Polecam kupować cebule późną jesienią gdy są wtedy mocno przecenione W sprawie szczegółowego instruktarzu wpadnij pod koniec sezonu, pewnie będę pisał i pokazywał co i jak
Gardener27 12:32, 03 maj 2016

Ewa777 napisał(a)
Pomysł z tulipanami w donicach jest bardzo fajny i podziwiam je u Ciebie co wiosnę U mnie to niewykonalne, bo nie mam gdzie je przechować
Cudne zdjęcia

Ewuniu cebulki możesz posadzić do koszyczków i zadołować na rabatach Wiosną przenosisz je w miejsce docelowe Ten sposób polecam dla tych którzy nie mają piwnic/garaży a chcą mieć cebulowe w pojemnikach
Gardener27 12:34, 03 maj 2016

frezja napisał(a)

Podpatrzyłam u Przemka i też mam w donicy.Sadzone w grudniu i donica nie chowana Ewo..też nie mam gdzie.

Dobrze mówisz Ewo Trzy lata temu miałem posadzone tulipany w drewnianych skrzyniach które nie były schowane na zimę Wszystkie cebulki zakwitły
Gardener27 12:37, 03 maj 2016

mirkaka napisał(a)
Cudo, Wszyscy już wszystko napisali, ja dokładam swój zachwyt. Nie dziwię się że na jednoroczne jeszcze czekasz. Ciekawe czy tulipany posadzone w donicy przezimowałyby w ogrodzie bez dołowania?

Mirko wszystko zależy od zimy i rodzaju donicy Jak już wcześniej mówiłem ja miałem je posadzone w drewnianych skrzyniach a jak wiadomo drewno jest dobrym izolatorem W donicach z terakoty lub plastiku bałbym się zostawiać cebuli na zewnątrz lepiej je zadołować
Gardener27 12:40, 03 maj 2016

kamila66 napisał(a)
Osłabłam Przemek Danusia na fejsie pokazała holenderskie tulipany, są piękne ale przy Twoich to one wyglądają słabo Naprawdę jak w bajce
Nie chcesz Mai to publikacja w gazecie Ci się należy

Kamilo gdzie mi tam do holenderskich tulipanów Tam to mają dopiero ucztę dla oczu
Zdjęcia publikuję tylko na forum, to mi wystarczy
agnieszka_m 12:40, 03 maj 2016

Gardener27 napisał(a)

Dobrze mówisz Ewo Trzy lata temu miałem posadzone tulipany w drewnianych skrzyniach które nie były schowane na zimę Wszystkie cebulki zakwitły

A ja miałam posadzone w drewnianej donicy i d... zbita wszystko zmarzło poza jakimiś co wygląda jak szczypior (czosnek???)
Gardener27 12:41, 03 maj 2016

Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia