Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie » Edycja postu

Życie w wiejskim ogrodzie

asiach 08:32, 09 cze 2014

Gardener27 napisał(a)

Asiu śmieję się że one kiedyś i do mnie dotrą ale póki co to cieszę się że ich u mnie nie ma bo wiem jakie są kłopotliwe

Płyty zostały zrobione w tym roku na wiosnę Jest z nimi kłopot po deszczu Jak latam w klapkach z gumową podeszwą to muszę uważać bo już nie jeden raz się poślizgnąłem Taczkami też nieciekawie się po nich jeździ Muszę wysypać wolne przestrzenie między nimi korą żeby było równiej

Asiu spróbuję ze zdjęciami jak radzisz ale chyba trzeba będzie zainwestować w lepszy aparat bo ten mój z którego korzystam to staruszek

Bardzo dziękuję za słowa uznania Miodzio płynie na moje serce

Zaintrygowałaś mnie tą rozmową z synem o moim ogrodzie Na pewno odziedziczył po Tobie pasję do ogrodnictwa i wrażliwość na piękno przyrody

Serdecznie dziękuję i życzę kolorowych snów

Przemku aparat może też ale najpierw spróbuj ze zmiana godzin.
Syn jest też wrażliwy na piękno przyrody tylko teraz to pozostaje mu podziwianie bo jeszcze się uczy i to zdala od domu. A jak dzwoni to rozmawiamy na rózne tematy i przyrody, i ogrodu i Ogrodowiska i niektórych ogrodów. A że zaglada na mój wątek a i Ty tam czasami bywasz to chyba zaglądał i do Ciebie i poznał twoją posiadłość, Twój areauł . I szczerze podziwiał tak jak i ja.
GRATULUJEMY wspólnie
Pozdrowienia zostawiam
U mnie znowu upalnie ....
Margaret_ka 09:29, 09 cze 2014

Przemek, fajnie u Ciebie. Co chwilę kwitnie coś nowego, nowe kolory....
Podoba mi się ta alejka z płyt i nasadzenia wzdłuż niej. Prosta, ale ładna i praktyczna.
laurowisnia 10:12, 09 cze 2014

Smakowicie wygląda sałata w warzywniku, u mnie podobne problemy co u Mirelli, tylko rzymska jeszcze daje radę, reszta zjedzona, zakładam też plastikowe butelki, ale wiele pod nimi nie urośnie.
iwonaal 18:20, 09 cze 2014

Ale śliczny szczawnik. Mój pop przerobieniu rabaty jest u sąsiadki.
MagdalenaK8 18:37, 09 cze 2014

Przemciu nadrobiłam i zachwyciłam się i oczy moje...,grządki sałatkowe są po prostu słodkie.
Pozdrawiam
Gardener27 19:11, 09 cze 2014

Kondzio napisał(a)
Bardzo mi ei podoba jak kombinujesz i łączysz rośliny

Dzięki Kodziu Metodą prób i błędów łącze ze sobą rośliny o różnych barwach, wielkościach, pokroju i fakturach Raz wychodzi lepiej a raz ..... szkoda mówić Cały czas się uczę i szukam swojego stylu
Kondzio 19:15, 09 cze 2014

Gardener27 napisał(a)

Dzięki Kodziu Metodą prób i błędów łącze ze sobą rośliny o różnych barwach, wielkościach, pokroju i fakturach Raz wychodzi lepiej a raz ..... szkoda mówić Cały czas się uczę i szukam swojego stylu
no jak kazdy z nas cały czas sie uczymy ja mam problemy z zapamiętywaniem nazw łączenie idzie mi mam nadzieje coraz lepiej a styl juz znalazłem mam nadzieje ze na długo hi hi hi różano bylinowy iglakowo angielsko taka mieszanka i napewno różnorodnie
Gardener27 19:21, 09 cze 2014

asiach napisał(a)

Przemku aparat może też ale najpierw spróbuj ze zmiana godzin.
Syn jest też wrażliwy na piękno przyrody tylko teraz to pozostaje mu podziwianie bo jeszcze się uczy i to zdala od domu. A jak dzwoni to rozmawiamy na rózne tematy i przyrody, i ogrodu i Ogrodowiska i niektórych ogrodów. A że zaglada na mój wątek a i Ty tam czasami bywasz to chyba zaglądał i do Ciebie i poznał twoją posiadłość, Twój areauł . I szczerze podziwiał tak jak i ja.
GRATULUJEMY wspólnie
Pozdrowienia zostawiam
U mnie znowu upalnie ....

Asiu gratuluję Ci dobrego kontaktu z synem W dzisiejszych czasach to różnie wygląda Ta rozłąka na pewno wzmocni Waszą więź a dzięki ogrodowisku ma podgląd na to co dzieje się u Ciebie w ogrodzie
Bardzo mi miło że zaglądacie do mnie i doceniacie moją pracę połączoną z ogromną pasją

Ze zdjęciami spróbuje jak radzisz a wolnej chwili też rozejrzę się za lepszym pstrykaczem

U mnie też upalnie Iście sierpniowe tropiki Po powrocie z pracy siedzę w cieniu drzew popijając chłodny soczek i cieszę oczy widokami w ogrodzie Jak ja lubię taką beztroskę

Pozdrawiam
Gardener27 19:31, 09 cze 2014

Kondzio napisał(a)
no jak kazdy z nas cały czas sie uczymy ja mam problemy z zapamiętywaniem nazw łączenie idzie mi mam nadzieje coraz lepiej a styl juz znalazłem mam nadzieje ze na długo hi hi hi różano bylinowy iglakowo angielsko taka mieszanka i napewno różnorodnie

U mnie z tym zapamiętywaniem nazw roślin też kiepsko Czasem ktoś mnie pyta co to jest ? a u mnie w głowie pustka Muszę koniecznie założyć sobie w kompie katalog roślin z ich zdjęciami i go regularnie przeglądać Mam nadzieję że mi to pomoże

Myślę że łączenie roślin idzie Ci bardzo dobrze co widać w Waszym ogrodzie

Co do stylu to ciężko być konsekwentnym Bez przerwy pojawiają się na rynku piękne nowości po które z miłą chęcią sięgam albo przeglądając u innych ogrody podpatruję ciekawe rozwiązania które przenoszę do siebie Ja też bardziej skłaniam się w kierunku naturalistycznych ogrodów angielskich ze szczyptą elegancji niż do nowoczesności
Gardener27 19:37, 09 cze 2014

Margaret_ka napisał(a)
Przemek, fajnie u Ciebie. Co chwilę kwitnie coś nowego, nowe kolory....
Podoba mi się ta alejka z płyt i nasadzenia wzdłuż niej. Prosta, ale ładna i praktyczna.

Dzięki Gosiu

Lubię w moim ogrodzie jak cały czas coś kwitnie Dzięki temu widać jak zmieniają się pory roku i nie jest nudno

Alejkę obsadzoną koniczynką w kolorze burgundu trzeba jeszcze dopracować Muszę wolne przestrzenie między płytami wysypać korą i będzie praktyczniej bo teraz ciężko jeździ się po niej taczkami

Pozdrawiam