Witam wszystkich gości Doba za krótka by wszystko ogarnąć ale na szczęście mamy kolejny długi weekend majowy

Będzie można trochę odpocząć i nacieszyć się ogrodem który ostatnio pozostawiony jest sam sobie
Nie wiem jak u Was ale u mnie dość gorąco jak na końcówkę maja, można by nawet powiedzieć że lato w pełni

Susza doskwiera roślinom, każdego wieczoru odbywa się akcja podlewanie
W ogrodzie wiele się nie dzieje, po tulipanach zostały tylko wspomnienia Czosnki ozdobne przykuwają uwagę na rabatach, byliny powoli zaczynają kwitnąć i róże już w pąkach
Agnieszko cebulowe wszelkiej maści w żurawkach to bardzo dobry pomysł, polecam
Wiosenna bylina kwitnąca na żółto o którą pytałaś to smagliczka skalna
Asia,
Ala łobuziary jesteście

Tak naprawdę tych mleczyków było dużo więcej Częściowo się ich pozbyłem więc proszę się nie czepiać
Kasiu chwasty w trawniku zawsze denerwują ogrodników Ja stosuję oprysk selektywny bo inaczej nie dałbym sobie z nimi rady a i tak za jakiś czas wracają
Aniu pomysł z miodunką i tulipanami wyszedł zupełnie przez przypadek Wolę to połączenie od wspomnianych niezapominajek bo one u mnie łapią mączniaka
Paweł moje agapanty też w pąkach Wygląda na to że doczekamy się w tym sezonie kwiatów
Justyno cieszę się że Ci się podoba klimat Ogród jak wino, im starszy tym lepszy Chyba wiesz o czym mówię
Uwielbiam pojemniki za to że są mobilne i można sobie w nich pozwolić na sezonowe szaleństwo nawet egzotyczne
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i życzę udanej majówki Pozdrawiam