Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Warmia 21:53, 21 lip 2016

Gardener27 napisał(a)

Marta to super makro w moim sprzęcie Więcej z niego nie wyciągnę

Zaopatrz się w soczewki do makro. Nie kosztują dużo, a można fajne zdjęcia zrobić.
Jeżeli nie robisz zdjęć makro często to soczewki zupełnie wystarczą.
Gardener27 21:56, 21 lip 2016

makkasia napisał(a)
Szalejesz ogrodowo a właściwie biegasz z nożycami niesamowicie się prezentują Twoje iglaki. Bardzo by mi sie przydał taki tydzień w ogrodzie. Jestem ciekawa nowych nasadzeń bylinowo - trawiastych. Ja mam nóż do trawy Wilkinsona i jest do zgody
Przemuś życzę pięknej pogody i liczę na słoneczne foty

Kasiu ten tydzień mojego urlopu przeznaczyłem w całości na ogarnięcie ogrodu
Wszystkie zimozielone zostały przycięte, byliny wyczyszczone, rabaty wypielone a trawniki skoszone Padam na twarz ale jestem z siebie bardzo zadowolony Zostały mi po powrocie z wakacji tylko żywopłoty otaczające ogród ale to się będzie wiązało z akrobacjami na drabinach
Jutro będą nowe zdjęcia więc zapraszam serdecznie, za życzenia bardzo dziękuję Pozdrawiam
Gardener27 22:01, 21 lip 2016

Warmia napisał(a)

Zaopatrz się w soczewki do makro. Nie kosztują dużo, a można fajne zdjęcia zrobić.
Jeżeli nie robisz zdjęć makro często to soczewki zupełnie wystarczą.

Dzięki za informacje, poszukam w sieci
Ja w robieniu zdjęć jestem laikiem po prostu się nie znam na tym a szkoda bo przecież dobre zdjęcia oddają piękno ogrodu
Gardener27 22:02, 21 lip 2016

Mirka napisał(a)
Przemku trawa o którą u mnie pytałeś to ID ☺tak przynajmniej mnie zapewniano.

Dziękuję za odpowiedź Pytałem bo mam u siebie identycznego carexa a nazwa mi gdzieś przepadła Teraz już wiem
Gardener27 22:10, 21 lip 2016

admete napisał(a)
Poczytałam, oczy nacieszyłam
pogromcę rekinów w płetwach pozdrawiam

Fajnie Aga że wpadłaś Macham płetwą
AsiaK_Z 22:14, 21 lip 2016

Brawo Bohaterze
asiak 22:15, 21 lip 2016

Śliczne fotki
Gardener27 22:15, 21 lip 2016

mirkaka napisał(a)
Przemek zawsze o tej porze przycinasz iglaki? Ja dopiero na wiosnę. Czy może tniesz dwa razy w roku? Ech i tak się nie zmuszę żeby teraz ciąć.
Cudnie u Ciebie, co chłop to chłop, ma siłą żeby tyle iglaków nożycami przyciąć.
Ja mam nóż do kancików firmy Romanik, tani i dobry, żeby tylko jeszcze chciało się go używać

Iglaki są u mnie formowane dwa razy w sezonie by utrzymać je w ryzach
Pierwsze odbywa się w kwietniu jeśli pogoda jest stabilna a drugie na przełomie lipca/sierpnia zazwyczaj w pochmurne dni
Masz rację Strzyżenie takiej ilości zimozielonych wymaga dużego nakładu tężyzny fizycznej i precyzji Na szczęście mam urlop i mogłem się tej czynności oddać całkowicie
Noża do kanków używam tylko na wiosnę potem przycinam po każdym koszeniu darń nożycami na linii rabat
Gardener27 22:16, 21 lip 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Brawo Bohaterze

asiak napisał(a)
Śliczne fotki

Dzięki Asie
Agania 22:30, 21 lip 2016

Strzyżenie zimozielonych bardzo mi zainpinowało... masz już prawdziwe rzeźby w ogrodzie, fajnie pokazujesz zestawienia połączeń kolorów, barw u Ciebie nie brakuje...ja też walczyłam dzisiaj z cięciem róży New Down na pergoli, nożyce do cięcia żywopłotów na akumulatorek sprawdziły się doskonale...jeszcze mi został żywopłot cisowy i berberysowy do cięcia, pogoda się zapowiada nie na deszczową, więc się chyba uda, miło pospacerowałam u Ciebie