Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 21:43, 05 sie 2016

Juzia napisał(a)

Noooo! Super

Ha ha ha wiedziałem że się skusisz
Gardener27 21:47, 05 sie 2016

Marta napisał(a)

Roślinki mają u Ciebie jak w raju, za taką opiekę pięknie się odwdzięczają. Trawka jaka soczysta i bez chwastów, będę nie raz wracała do tych zdjęć, bo masz piękny ogród, a u mnie brak trawnika, no, jest, ale to istne chwastowisko niestety

Rośliny rosną jak na drożdżach Raczej nie narzekam by im coś dolegało Z chorobami i szkodnikami tez nie mam większych kłopotów W tym roku nawet nie było mszycy na różach Sam nie wiem co się jej stało ? ale bez niej życie ogrodnika jakby lepsze
Trawnik jest dwa razy w sezonie odchwaszczany ale i tak na wiosnę zawsze jakiś mniszek się pojawi Zapraszam serdecznie w każdej wolnej chwili Pozdrawiam
Gardener27 21:52, 05 sie 2016

Agcia napisał(a)
Przyszłam coś napisać. Zdjęcia jakie pokazujesz, podglądam na bieżąco a w warzywniku burzany traw i bylin pobiły kompozycje z zeszłego roku. Ale ja nie o tym. Podziękować raz jeszcze chciałam za nasionka rozplenicy. Każdy kto odwiedza mój ogród zwraca na nie uwagę. A ja wtedy za każdym razem przypominam sobie, że gdyby nie Ty nie miałabym ich.. (się zrymowało). Komunikuję też, że wczoraj zauważyłam pierwsze kwiaty. W przyszłym sezonie będzie ich u mnie jeszcze więcej, obym tylko umiała dobrze zebrać nasionka a na Twój apel by dalej się z nimi dzielić z chęcią odpowiadam pozytywnie. Dmuszek dzięki Tobie również zyskał. W przyszłym roku braknie nasion na półkach.
Pozdrawiam

Witaj Agatko serdecznie Miło mi że zaglądasz regularnie, ja u Ciebie również w miarę możliwości goszczę ale na piśmiennictwo zazwyczaj już brakuje czasu
Bardzo się cieszę że rozlenica Pegasus nie zawiodła Twoich oczekiwać Widziałem, ogromna u Ciebie urosła a to dopiero przedsmak tego co wkrótce nadejdzie Dmuszek również należy do moich ulubionych traw jednorocznych Sieję go od dwóch lat i raczej nie poprzestanę
Pozdrawiam również
Gardener27 22:02, 05 sie 2016

Johanka77 napisał(a)
Dobry Wieczór!
Witam się u Ciebie Przemku
Właśnie natrafiłam na Twój ogród i Człowiekuuuuuuuuuu!!!
Powaliłeś mnie na łopatki! Leżę, leżę i do jutra chyba nie wstanę!
No i tak leżąc będę oglądać i oglądać ten Twój zagajnik aż do rana...

To wspaniałe, że są osoby, które mają tak duży talent i dzielą się nim
Ja początkuję, zaczynam i pewnie nigdy tak pięknie nie będę miała. Ale podpatrzę, co się da
A tak serio, to jest to drugi ogród na mojej drodze (po ogrodzie Malkul), który zrobił na mnie tak kolosalne wrażenie. I utwierdzam się w przekonaniu, że swój muszę robić bardzo powoli i z dużym wyważeniem. Żeby rzeczywiście iść we właściwym kierunku. Bo po takich ogrodach, jak Wasze, brałabym wszystko, sadziłąbym wszystko i pewnie nic by nie miało sensu. I jak tu się powstrzymać?
Ach... Mam znów mętlik w głowie. Ślicznie masz po prostu!

Witam serdecznie w mych progach

Bardzo dziękuję za tyle ciepłych słów Takie komentarze bardzo mobilizują do dalszego działania i upewniają że to co robię cieszy się zainteresowaniem i nie tylko mi podoba

Ogród Gosi ma zupełnie inny styl niż mój ale łączy nas jedno Ogromna pasja do ogrodów, tak jak większość osób na tym forum

Podczas zakładania własnego ogrodu trzeba zadać sobie pytanie co tak naprawdę chcesz mieć u siebie Jedni stawiają na konsekwencję obierając dany styl i się tego trzymają mniej lub bardziej Inny z kolei chcą mieć wszystkiego po trochu bo kochają wszystko co kwitnące o różnych porach roku Decyzja należy do Ciebie bo To ty będziesz rządzić tym miejscem i właśnie tu będziesz się realizować i odpoczywać
Pozdrawiam
Gardener27 22:05, 05 sie 2016

wrobelki napisał(a)
Witam, przyciągnęły mnie tu dmuszki cudne są tak aj cały ogród jeśli pozwolisz będę u Ciebie spacerować i podziwiać

Witam
Dmuszki są bardzo wdzięcznymi trawami jednorocznymi U mnie goszczą na rabatach już od dwóch sezonów Polecam je serdecznie i zapraszam na spacery po moim ogrodzie
Gardener27 22:08, 05 sie 2016

Anda napisał(a)
Przemku, napisałeś u mnie, że Twoja Louiska nie kwitnie. To dziwne, bo u mnie nawet w pierwszym roku powtórzyła kwitnienie. A jak długo ona już jest u Ciebie?

Ewa muszę sprostować bo od naszej ostatniej rozmowy dużo się zmieniło w przypadku tej odmiany róży
Za Twoją radą po przekwitnięciu ściąłem i zasiliłem krzaki Po trzech tygodniach ładnie odbudowały część zieloną i już widzę zalążki pączków kwiatowych
Jeszcze raz dziękuję
Gardener27 22:10, 05 sie 2016

asiak napisał(a)
Przeczytałam już 40 stron doszłam do momentu zakwitnięcia tulipanów, które mnie powaliły
Zostało mi już tylko 1150 stron hihihi

Asiu nie czytaj tylko oglądaj zdjęcia Szkoda czasu Jak masz jakieś pytania to zawsze w miarę możliwości odpowiem
Tulipany w tym sezonie były nieskromnie powiem zjawiskowe Ciekawe co przyniesie kolejny rok
Gardener27 22:11, 05 sie 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Jak tam rekiny? Nie zjadły Cię
Macham

Rekiny chyba miały urlop, żadnego nie spotkałem
Wróciłem w jednym kawałku
Buźka
Gardener27 22:13, 05 sie 2016

Piotr_ napisał(a)
A tu jak zawsze bajka i ogród cudny i roś;liny podziwiam agapant mi rozkwitł cudnie już ehhh
Idę pospacerować jeszcze u cb i lecę

Po moich agapantach zostało wspomnienie Podpędzone wiosną wcześniej zakwitły ale i też wcześniej przekwitły Ściąłem kwiatostan, zasiliłem i odstawiłem na bok ale w słoneczne miejsce
Gardener27 22:15, 05 sie 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
hosta w balii wymiata zrobiłeś jej odpływ jakiś wody?

Hosta w balii bije rekordy wielkości Tak, na dnie ma drenaż z potłuczonych donic i otwory do odpływu wody