Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Marta 08:51, 24 lip 2016

Gardener27 napisał(a)
Z kwiatostanem będzie miało ok 1 m Rośnie w kompoście, codziennie ją podlewam a raz w tygodniu zasilam odżywką Balia ustawiona jest w półcieniu Warunki ma idealne dlatego taki olbrzym z niej

Roślinki mają u Ciebie jak w raju, za taką opiekę pięknie się odwdzięczają. Trawka jaka soczysta i bez chwastów, będę nie raz wracała do tych zdjęć, bo masz piękny ogród, a u mnie brak trawnika, no, jest, ale to istne chwastowisko niestety
AgataBC 14:00, 24 lip 2016

Przyszłam coś napisać. Zdjęcia jakie pokazujesz, podglądam na bieżąco a w warzywniku burzany traw i bylin pobiły kompozycje z zeszłego roku. Ale ja nie o tym. Podziękować raz jeszcze chciałam za nasionka rozplenicy. Każdy kto odwiedza mój ogród zwraca na nie uwagę. A ja wtedy za każdym razem przypominam sobie, że gdyby nie Ty nie miałabym ich.. (się zrymowało). Komunikuję też, że wczoraj zauważyłam pierwsze kwiaty. W przyszłym sezonie będzie ich u mnie jeszcze więcej, obym tylko umiała dobrze zebrać nasionka a na Twój apel by dalej się z nimi dzielić z chęcią odpowiadam pozytywnie. Dmuszek dzięki Tobie również zyskał. W przyszłym roku braknie nasion na półkach.
Pozdrawiam
Johanka77 21:43, 24 lip 2016

Dobry Wieczór!
Witam się u Ciebie Przemku
Właśnie natrafiłam na Twój ogród i Człowiekuuuuuuuuuu!!!
Powaliłeś mnie na łopatki! Leżę, leżę i do jutra chyba nie wstanę!
No i tak leżąc będę oglądać i oglądać ten Twój zagajnik aż do rana...

To wspaniałe, że są osoby, które mają tak duży talent i dzielą się nim
Ja początkuję, zaczynam i pewnie nigdy tak pięknie nie będę miała. Ale podpatrzę, co się da
A tak serio, to jest to drugi ogród na mojej drodze (po ogrodzie Malkul), który zrobił na mnie tak kolosalne wrażenie. I utwierdzam się w przekonaniu, że swój muszę robić bardzo powoli i z dużym wyważeniem. Żeby rzeczywiście iść we właściwym kierunku. Bo po takich ogrodach, jak Wasze, brałabym wszystko, sadziłąbym wszystko i pewnie nic by nie miało sensu. I jak tu się powstrzymać?
Ach... Mam znów mętlik w głowie. Ślicznie masz po prostu!
wrobelki 08:52, 25 lip 2016

Witam, przyciągnęły mnie tu dmuszki cudne są tak aj cały ogród jeśli pozwolisz będę u Ciebie spacerować i podziwiać
Anda 14:34, 25 lip 2016

Przemku, napisałeś u mnie, że Twoja Louiska nie kwitnie. To dziwne, bo u mnie nawet w pierwszym roku powtórzyła kwitnienie. A jak długo ona już jest u Ciebie?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
asiak 17:50, 29 lip 2016

Przeczytałam już 40 stron doszłam do momentu zakwitnięcia tulipanów, które mnie powaliły
Zostało mi już tylko 1150 stron hihihi
AsiaK_Z 17:59, 29 lip 2016

Jak tam rekiny? Nie zjadły Cię
Macham
Piotr_ 21:06, 29 lip 2016

A tu jak zawsze bajka i ogród cudny i roś;liny podziwiam agapant mi rozkwitł cudnie już ehhh
Idę pospacerować jeszcze u cb i lecę
sylwia_slomc... 00:38, 30 lip 2016

hosta w balii wymiata zrobiłeś jej odpływ jakiś wody?
Gardener27 21:42, 05 sie 2016

jazzy napisał(a)
Bardzo fajnie wyglądają te liatry. Jakoś nigdy mnie nie brały, ale u Ciebie to co innego

Marta polecam gorąco Ja mam je u siebie od dwóch lat w dwóch wariantach kolorystycznych czyli fiolet i biel Bardzo długo kwitną i przykuwają uwagę na rabatach Polecam je łączyć z trawami średniej wysokości