Łąkę stworzyłem od podstaw w tym sezonie Masa tam roślin jest posadzona dlatego efekt od razu zadawalający
Trawa o którą pytasz to jednoroczna rozplenica Pegasus (w naszym klimacie różnie z zimowaniem bywa) Jeśli jesteś zainteresowana nasionami mogę podesłać na jesień Tylko się przypomnij bo chętnych jest wielu i już nie wiem komu obiecałem
Tak się prezentuje Pegasus w pełni kwitnienia Zdjęcia z ubiegłego sezonu ...
U mnie zawsze wszystko z dużym wyprzedzeniem W środę byłem na giełdzie kwiatowej zobaczyć co nowego mają a tam głównie roślin jesienne więc przygarnąłem paletę wrzosów i dwie chryzantem
Zdjęcia robione w dużym pośpiechu więc takie sobie Wciąż mam urlop ale czasu jak na lekarstwo Meble ogrodowe z różnych sklepów ale się starałem by do siebie były podobne, wszystkie z drewna egzotycznego W tym tygodniu zostały zaimpregnowane olejem by cieszyły jak najdłużej
Długo mnie nie było na forum więc nowe zdjęcia koniecznie musiały się pojawić
Wiele roślin jeszcze kwitnie Byliny nie odpuszczają, róże będą powtarzać kwitnienie no i te hortensje bukietowe
To krwawnica pospolita Robert Należy raczej do wysokich bylin, osiąga nawet do 1 m U mnie w tym sezonie jest niska bo bardzo ucierpiała po zimie
Mam u siebie również inne odmiany krwawnic kompaktowych ale ich kwiat nie jest tak ładny jak ta o którą pytasz
U mnie ostróżka drugi raz powoli zaczyna swój spektakl bukietowa z kolei... szału nie ma. Krzew wielki, a cztery kwiaty na krzyż. Nie wiem jak ją zachęcić do obfitszego kwitnienia. Magiczna siła nie pomaga. Chyba czas na jej odnowę biologiczną Piwonie chcę przesadzić, ale się boję, że je "popsuję" I jak tu żyć?