Dawno mnie nie było na forum a tu tyle zacnych gości i sympatycznych wpisów w moim wątku. Serdecznie wszystkim dziękuję że jesteście pomimo mojej nieobecności.
Mamy prawie połowę lutego a u mnie za oknem zima nie odpuszcza, w tym roku jest ona dość sroga i uciążliwa pod wieloma względami. Wszystko wskazuje na to że wiosna prędko nie przyjdzie do naszych ogrodów, nad czym ubolewam bo jak większość z Was czekam z utęsknieniem na tę porę roku.
Sezon ogrodowy 2017 powoli trzeba jednak rozpocząć oczywiście od siewów na parapetach. W ubiegłym tygodniu udało mi się kupić parę paczek nasion roślin kwitnących jak i warzyw, reszta to dobrodziejstwo zebrane w ogrodzie i prezenty od Was.
Wiosną w moim ogrodzie nie może oczywiście zabraknąć cebulowych w donicach, zgodnie z tradycją sadzone były w grudniu tulipany i hiacynty. Kolorów nie zdradzę by nie zepsuć niespodzianki. Cała reszta to i dla mnie wielki znak zapytania, jak zawsze będę improwizował.
Za równe 3 tygodnie Gardenia w Poznaniu. W ubiegłym roku byłem i w tym również się wybieram. Z tego co widziałem będzie nas spora grupa więc z prawdziwą przyjemnością spotkam się z Wami i poznam tych których jeszcze nie miałem okazji.
Pozdrowienia zostawiam, Przemek.