Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 23:22, 28 cze 2014

Ozz napisał(a)
A Ty jeszcze opłat za zwiedzanie swojego ogrodu z warzywnikiem jak w Anglii nie pobierasz?

Dobry pomysł trzeba się uczyć od wielkich ogrodników nie tylko ogrodnictwa ale też ekonomii
nicol21 23:38, 28 cze 2014

Warzywnik jest super!! Jest z czego być dumną!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Nallar 23:42, 28 cze 2014

nicol21 napisał(a)
Warzywnik jest super!! Jest z czego być dumną!!

To rodzynek
Zeta 09:20, 29 cze 2014

Gardener27 napisał(a)

No i masz .....teraz mi się dostanie po uszach Propagandę zrobiłem w wątku Wyszło na to że ukryłaś przed dziewczynami że gościła u Ciebie Maja z ekipą ale chyba sama nawet o tym nie wiedziałaś Już nie pamiętam który to odcinek Sorry

Jasne hahah ja też czasami od ilości tych wątków sie gubię ...więc rozumiem
Spoko spoko może mi sie nie oberwie za bardzo hahaha
Gardener27 09:30, 29 cze 2014

Zeta napisał(a)

Jasne hahah ja też czasami od ilości tych wątków sie gubię ...więc rozumiem
Spoko spoko może mi sie nie oberwie za bardzo hahaha

Uff to mi się upiekło .....

A tak teraz bardziej na poważnie Masz piękny, duży i zadbany ogród Nie chciałabyś żeby przyjechała do Ciebie Maja ? Ja z miłą chęcią i nie tylko ja obejrzałby online Twoje dzieło
paulina_wero... 10:16, 29 cze 2014

ale u Ciebie wszystkiego dożo podobają mi się pomidorki w słomie u mnie to tylko chwaściory się panosza muszę się wykurować i brać za nie przydała by się pomoc pozdrawiam
makkasia 10:44, 29 cze 2014

Gardener27 napisał(a)

ojej pięknie !!! świetne zestawienia roślin...taa cięcie nożyczkami kancików, na kolanach???
zawitka 10:50, 29 cze 2014

Witaj Przemku chyba jeszcze do Ciebie nie trafiłam a szoda ,więc nadrabiam .No nie mogę takiego warzywnika daaaawno nie widziałam zazdraszczam /pozytywnie oczywiście / BOMBA .Pomidorek w słomie klawy .Kiedyś mója Babcie na Suwalszczyżnie podkładała słomę pod pomidorki .A kanciki a roślinki super Pozdrawiam
Mirka 10:52, 29 cze 2014

Gardener27 napisał(a)

Uprawa warzyw na słomie ma bardzo wiele zalet i chciałem sprawdzić osobiście czy to prawda stąd ten eksperyment Może u nas taki sposób uprawy nie jest popularny ale za granicą często można się z tym spotkać Pomidory nie mają kontaktu z ziemią a więc nie przejmują z niej bakterii Słoma przez dzień nagrzewa się a w nocy oddaje ciepło korzeniom Przyjmuje bardzo dużo wody więc pomidory mają dostęp do niej cały czas I coś tam było o dobroczynnym wpływisłomy pszennej ale już nie pamiętam
To bardzo ciekawe będę podglądać jak idzie uprawa pozdrawiam już niedzielnie
Gardener27 11:03, 29 cze 2014

paulina_weron_niemiec napisał(a)
ale u Ciebie wszystkiego dożo podobają mi się pomidorki w słomie u mnie to tylko chwaściory się panosza muszę się wykurować i brać za nie przydała by się pomoc pozdrawiam

Pomidory na słomie w tym roku cieszą się zainteresowaniem Fotki z dalszego etapu ich wzrostu oczywiście będą

Oj dużo tego u mnie i dużo pracy ale jak sama widzisz efekt rekompensuje wszystkie bolączki

Dopadło cię choróbsko ? Współczuję Mam nadzieje że szybko wrócisz do zdrowia czego Ci życzę żeby się z tymi chawściorami uporać

Pozdrawiam