Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Kondzio 14:28, 29 cze 2014

ale wszystko przeplewione warzywnik genialny trawy super same superlatywy w twoja stronę śle
hanka_andrus 15:10, 29 cze 2014

Słoma ,jak widać, zdaje egzamin. Podwiązywać pomidorków nie trzeba. TGRzeba się uczyć od młodych. Gratuluję i dziękuję.
Gardener27 15:43, 29 cze 2014

Kondzio napisał(a)
ale wszystko przeplewione warzywnik genialny trawy super same superlatywy w twoja stronę śle

Bardzo dziękuję Staram się
Gardener27 15:46, 29 cze 2014

hanka_andrus napisał(a)
Słoma ,jak widać, zdaje egzamin. Podwiązywać pomidorków nie trzeba. TGRzeba się uczyć od młodych. Gratuluję i dziękuję.

Mam porównanie bo zasadziłem w tym samym czasie tą samą odmianę pomidorów koktajlowych zarówno na słomie jak i w gruncie Tym na belach dojrzewają już owoce a tamte dopiero zawiązują owoce

Pozdrawiam !
hanka_andrus 17:33, 29 cze 2014

No to jak to wygląda w praktyce?
Wiercisz w słomie otwór aż do ziemi,czy tylko do połowy? No i co dalej? Jakie nawożenie.Jak podlewasz? Daj trochę szczegółów, bo oprócz pięknego złotego kubika, niewiele więcej widać. Może rysunek zrób?
Oj,chyba za dużo wymagam w gorącym okresie, ale fakt ,kolor na pomidorowym krzaku w słomie, widzę.
Gardener27 18:24, 29 cze 2014

hanka_andrus napisał(a)
No to jak to wygląda w praktyce?
Wiercisz w słomie otwór aż do ziemi,czy tylko do połowy? No i co dalej? Jakie nawożenie.Jak podlewasz? Daj trochę szczegółów, bo oprócz pięknego złotego kubika, niewiele więcej widać. Może rysunek zrób?
Oj,chyba za dużo wymagam w gorącym okresie, ale fakt ,kolor na pomidorowym krzaku w słomie, widzę.

Haniu już piszę

Relacja z sadzenia jest tutaj

Ja wierciłem dziurę w słomie aż do samego dna i upychałem w nią ziemię z dodatkiem suszonego obornika kurzego Niewiele tam weszło tej ziemi tylko żeby młode korzonki pomidora nie dostały szoku Można by się pokusić o wsadzenie nawet dwóch sadzonek bo spokojnie dałyby sobie radę Na początku podlewałem ale tylko przez pierwsze tygodnie Obecnie ta słoma tak namokła deszczówką że nie trzeba tego robić Poza tym obornikiem jaki dodałem na początku niczym nie zasilam Tak sobie rosną

hanka_andrus 19:03, 29 cze 2014

Przemuś, dzięki, teraz muszę w żniwa upolować kubiki. I jak dobrze pójdzie , w 2015 spróbuję tej metody.
Tylko czy mi myszy nie zszatkują słomy? Ot dylemat!
Pozdrawiam
Napia 22:09, 29 cze 2014

Gardener27 napisał(a)
Moje oczko w głowie w tym roku Warzywnik

Przemku, Twój zadbany i ogromny warzywnik to klasa sama dla siebie Zdradź tylko proszę, czy to zapasy na całą zimę czy na kilka kolejnych?
Zeta 22:39, 29 cze 2014

Gardener27 napisał(a)

Uff to mi się upiekło .....

A tak teraz bardziej na poważnie Masz piękny, duży i zadbany ogród Nie chciałabyś żeby przyjechała do Ciebie Maja ? Ja z miłą chęcią i nie tylko ja obejrzałby online Twoje dzieło

Chyba raczej nie piszę się na takie telewizyjne seriale.....ale dzięki
Katkak 12:38, 30 cze 2014

Przemcio, ależ Ty pracowita pszczółka jesteś. Ja mam tyciusieńki warzywniczek, ale ani w połowie nie wygląda tak ślicznie jak Twój. A Twój taki wielki, zadbany, dopieszczony w każdym calu. Nic tylko patrzeć i podziwiać. No i jeść oczywiście . Pozdrawiam.