Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Kawa 12:00, 03 kwi 2017

pffff pfffff

Kasiolaaa 13:26, 03 kwi 2017

Tulipany masz fenomenalne ja zrobilam bład ze pomieszalam kolory znacznie ladniej jak jeden kolorek w kupie
paulina_ns 17:58, 03 kwi 2017

Gardener27 napisał(a)

Tulipany sadzę dość późno do donic bo w okolicy Bożego Narodzenia. Zimę spędzają w budynku gospodarczym, nieogrzewanym. Na wiosnę gdy temp. na zewnątrz są przyjazne wyciągam i hartuję, w kwietniu zazwyczaj już kwitną. Po przekwitnięciu wykopuję w całości bez przycinania łodygi i suszę, cebulki po obraniu sadzę na jesień na rabatach.
Z ubiegłego sezonu ... Exotic Emperor.

Przemku zapytam z ciekawości wyszły Ci w tym roku te tulipany ' exotic Emperor? Ja też miałam w tamtym roku, pięknie mi kwitły,a w tym roku nie ma ani jednego,cebulki wciąglo, pomimo,że były posadzone w koszyczku.
Gardener27 18:50, 03 kwi 2017

frezja napisał(a)

Pięknie..

iwonaal napisał(a)
Och, pięknie u Ciebie.

Flower1 napisał(a)

O matko jakie rzeki kwiatów! Przemek już się przyzwyczaiłam Ciebie nikt nie przebije!I te tulipany! trzymajcie mnie

Juzia napisał(a)

BasiaLT napisał(a)
Jakie ilości kwiatów... matko... w szoku jestem. Przepięknie.

kamila66 napisał(a)
Przemek jak zwykle Twój ogród zachwyca

Ewa777 napisał(a)
Cudowne masz te rzeczki krokusów i tulipanów
A cebulki w donicach to mistrzostwo Nikt nie ma tak pięknie

zabaewa napisał(a)
Zaczynam popadać w kompleksy przez Ciebie. Żebym nie wiem jak się starała to mój ogród tak wyglądać nie będzie...
Czuj się skomplementowany

Kawa napisał(a)
pffff pfffff

Kasiolaaa napisał(a)
Tulipany masz fenomenalne ja zrobilam bład ze pomieszalam kolory znacznie ladniej jak jeden kolorek w kupie

Serdecznie dziękuję za wszystkie miłe słowa. Sezon ogrodowy powoli się rozkręca i mam nadzieję że kolejne odsłony ogrodu będą również udane.
Gardener27 18:55, 03 kwi 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

A myślałam, że to już U mnie pojedyncze w gruncie już kwitną

To z ubiegłego sezony. Widziałem piękne masz okazy już na rabatach

Nie mów , że już Ci żonkile kwitną , moje jeszcze w pączkach Cudnie będzie już to czuję, fotek nam nie żałuj
Domek dla ptaszków mam taki sam

Jedna kępa w nasłonecznionym miejscu narcyzy już obsypała się kwiatami, pozostałe dopiero w pączkach. Zdjęcia oczywiście na bieżąco będą się pojawiać. Robimy zakupy w tym samym sklepie dodatki do ogrodu mają świetne
Gardener27 19:01, 03 kwi 2017

renatamama3 napisał(a)
Przemku cudną masz wiosnę ,u mnie już po krokusach ,gdzie nie gdzie niedobitki ,bergenie u mnie dopiero wychylają kwiatostany z liści ,widzę że kupiłeś budkę w pepco ,też się nad nimi zastanawiałam tylko z zielonym motylkiem cena była fajna na nie ,u mnie na przecenie po 5 zł ,chyba kupię .

Dzięki Reniu. U mnie dziś krokusy to też już wspomnienie, czekam na kolejne cebulowe, a będzie ich sporo. Mam u siebie dwie bardzo ciekawe odmiany niskich bergenii, obficie kwitną i nawet powtarzają kwitnienie.
Widziałem wczoraj że domki które się nie sprzedały są już przecenione. U mnie wisi na drzewie od 3 tygodni i nic się z nim nie dzieje więc polecam.
Gardener27 19:04, 03 kwi 2017

Pola napisał(a)
Trafiłam przypadkiem, po obejrzeniu wizytówki musiałam dłużej ochłonąć......ogród cudny....tulipany boskie będę zaglądać.....dobrze że masz wizytówkę, bo obejrzenie całości nie możliwe. Gratulacje

Witaj Jolu w moim ogrodzie
Dziękuję za wizytę i komplementy. Wizytówkę tworzyłem w ubiegłym roku, ciężko mi było ogarnąć całą masę zdjęć ale się udało wkleić to co najciekawsze w sezonie. Pozdrawiam
AsiaK_Z 19:10, 03 kwi 2017

Hej Ogrodniku jak kondycja po weekendzie?
Gardener27 19:14, 03 kwi 2017

paulina_ns napisał(a)

Przemku zapytam z ciekawości wyszły Ci w tym roku te tulipany ' exotic Emperor? Ja też miałam w tamtym roku, pięknie mi kwitły,a w tym roku nie ma ani jednego,cebulki wciąglo, pomimo,że były posadzone w koszyczku.

Współczuję straty ta odmiana jest bardzo atrakcyjna gdy zakwitnie na rabatach. Plastikowe koszyczki nie chronią cebul przed gryzoniami. Być może Ci zmarzły lub zgniły ?
Moje Exotic Emperor bardzo ładnie przezimowały i już prawie kwitnące. Zdjęcia z wczoraj ...

Gardener27 19:18, 03 kwi 2017

AsiaK_Z napisał(a)
Hej Ogrodniku jak kondycja po weekendzie?

Bardzo dobra Wczoraj odpocząłem na maxa po ciężkiej sobocie. Dziś latałem w pracy jak młody Bóg. W ogrodzie mam wszystko ogarnięte więc mogę sobie pozwolić na lenistwo