Dodatków w ogrodzie nigdy za wiele, wiesz coś o tym
Z tym czasem to zazwyczaj bardzo krucho. Skończyły się nadgodziny w pracy to zaczął się ogród i oddechu nie można złapać, może w święta odpocznę, może ?
Wolny weekend, pogoda boska więc ogarniam hektary
Dziś miałem bardzo pracowity dzień, od świtu do zmierzchu w ogrodzie, wróciłem na czworakach do domu ale szczęśliwy
Hej Aga
U mnie wiosna powoli się rozkręca, jeszcze nie pokazała całej palety kolorów, uczy cierpliwości.
Faktycznie ... krokusy w żurawkach to bardzo dobry pomysł, we wrzoścach też czadowo się prezentują.
Nowe ozdoby już się zadomowiły i powoli będą wrastać w ogród.
Weekend mamy upalny jak na początek kwietnia, u mnie termometr pokazywał 24 *C a jutro ma być jeszcze cieplej
Pozdrawiam również.
Chyba my wszyscy dzisiaj od świtu do nocy w ogrodzie działaliśmy Ja pociachałam berberysy i nurkowałam w oczku wyciągając to wszystko bleeee - cały plastikowy pojemnik tego był. A jak już nurkowałam to i korzenie irysów podciachałam pod wodą. I oczywiście nie zdążyłam przed ropuchą - pierwsza była i potomstwo narobiła - musiałam na te wstęgi uważać... Oczywiście gmerałam w ziemi i w szklarni. Sałatę posadziłaam, groszki wystawiłam na dwór, biohumusem poczęstowałam rośliny, nastawiłam rosahumus, trochę suchych badyli nawyrywałam, jakieś astry nowobelgijskie karłowe posadziłam i aronię wsadziłam i takie tam...
A na koniec - grill sezon otwarty
Chcesz sadzonki aronii ? Mam dwie w nadmiarze. Jak zwykle robiłam trzy na wszelki wypadek - i mam trzy... Czyli dwie w nadmiarze.
Tulipany sadzę dość późno do donic bo w okolicy Bożego Narodzenia. Zimę spędzają w budynku gospodarczym, nieogrzewanym. Na wiosnę gdy temp. na zewnątrz są przyjazne wyciągam i hartuję, w kwietniu zazwyczaj już kwitną. Po przekwitnięciu wykopuję w całości bez przycinania łodygi i suszę, cebulki po obraniu sadzę na jesień na rabatach.
Z ubiegłego sezonu ... Exotic Emperor.
Myślę że była nas cała rzesza w ogrodach bo taka pogoda że grzechem byłoby siedzieć w domu. Ja swój plan na dziś zrealizowałem w 100 %, chodziłem po ogrodzie i aż mi się mordka cieszyła, mógłby ktoś pomyśleć że wariat
Ewa kupiłaś nowy sekator ? bo wspominasz że tyle roślin już przyciętych za Tobą.
Dobrodziejstwo masz z Tą szklarnią, tyle możliwości. Też za mną chodzi ale inne wydatki ważniejsze i tak się to odwleka już drugi rok.
Za sadzonki dziękuję, mam już swoje dwie dość spore i spokojnie mi wystarcza.